Novaku ispao reket iz ruke kad je vidio šta je Alcaraz uradio: Ovu promjenu su svi prijmetili

Tenis
Novaku ispao reket iz ruke kad je vidio šta je Alcaraz uradio: Ovu promjenu su svi prijmetili

Iako se očekivalo da će možda sve biti podređeno zabavi kada se susretnu prvi i drugi na svijetu nešto ih vuče da igraju ipak na vrhuncu. Na kraju je slavio Carlos Alcaraz sa 4:6, 6:4, 6:4 i tako upisao pobjedu protiv srpskog asa, pobjeda koja ne ulazi u zvaničnu statistiku.

I sada se mnogo govori o tome da su obojica dobila po milion dolara za jedan jedini meč, ali su takvu zabavu i priredili. Vjerovatno nijedna dva igrača na svijetu ne mogu da urade ono što su oni pokazali te večeri u Rijadu.

U jednom trenutku je prilikom Novakovog servisa na 40:30 Alcaraz “zategao“ forhend paralelu. Bilo je to silovito i precizno, tako da je izgledalo kao da se diže bijeli prah sa linije. Trenutak čiste genijalnosti nije promakao ni Đokoviću, koji je bio u potpunom čudu.

Alcaraz je obrisao liniju, a Novak je samo bacio reket iz ruke. Prosto je popustio stisak jer nije mogao da vjeruje, a onda je kratko prohodao Srbin kao da je istovremeno ponosan na rivala i bijesan na sebe. U jednom trenutku je i pokazao jezik koji je bio jasan znak da i dalje razmišlja o tom udarcu.

Ubrzo je u centru pažnje bio komentator koji je povikao “Monstruozno“ dok je publika to ispratila aplauzom.

[twitter]

[/twitter]

I dok se to dešavalo svi su primijetili veliku promjenu na Đokoviću. Teniser koji je tokom čitave karijere bio možda i tvrdoglavo konzervativan kada je u pitanju frizura ovog puta se odlučio na promjenu. Pred put u Australiju (najprije u Pert na United kup) ošišao se i napravio i mali “fejd“ što su primijetili navijači.

Očigledno je to znatno modernija frizura od one na koju nas je navikao, a to je vjerovatno vrhunac eksperimentisanja kada je u pitanju teniser iz Srbije.

Đoković prvi zvanični meč u novom sezoni igra u 10.00 protiv Zhang Zhizhena na United kupu

 

Ne propustite