ĐOKOVIĆ STIGAO U DUBAI: Evo s kim će se pripremati za sljedeću sezonu

Tenis
ĐOKOVIĆ STIGAO U DUBAI: Evo s kim će se pripremati za sljedeću sezonu
.

Sa Noletom iz Španije doputovali su i Goran Ivanišević, Čarli Gomes i Klaudio Cimalja. Najbolji na svijetu biće u Emiratima dok ne krene za Rijad gdje ga čeka 27. decembra egzibicija sa Karlosom Alkarasom. Poslije uvodne sedmice treninga u Marbelji, Novak Đoković je otišao u Dubai, gdje će zajedno sa Hamadom Međedovićem, nastaviti da se priprema za novu sezonu.

Zajedno sa Noletom došli su i njegov trener Goran Ivanišević, sparing partner Čarli Gomes i fizioterapeut Klaudio Cimalja. Sa druge strane, sa Hamadom je njegov trener Viktor Troicki.  Đoković će u Dubaiju biti do polaska u Saudijsku Arabiju, gdje će 27. decembra odigrati egzibiciju sa Karlosom Alkarasom, a potom će nastaviti put ka Australiji, jer ga već 31. decembra očekuje učešće na Junajted kupu u Pertu, gdje će predstavljati Srbiju, uz Međedovića, Nataliju Stevanović i Olgu Danilović.

To će biti Novakova generalna proba pred Australijan open, gdje će pokušati, na prvom grend slemu da odbrani titulu.

Đoković je sezonu, u kojoj je osvojio sedam pehara, od toga tri na grend slemovima, završio kao prvi na svetu, što je bilo osmi put da mu je pošlo za rukom. Poslednji turnir koji je odigrao u ovoj godini je finalni turnir Dejvis kupa, u Malagi, gdje je Srbija izgubila u polufinalu od Italije.

Što se tiče Hamada, on je na posljednjem turniru u sezoni, na mastersu u Džedi za igrače do 21 godine, osvojio titulu, i tako najavio veliki proboj ka top 100 u 2024. godini.

Iako je možda bilo očekivano da Novak nekoliko dana provede i u Srbiji, gdje je posljednji put bio u oktobru, pred masters u Parizu, on je ipak odlučio da ferije provede u Španiji sa porodicom i da spremno dočeka pripreme za 2024. godinu u kojoj su mu, kao i uvijek, želje najveće. Nole će ciljati pehare na grend slemovima, ali i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, jedinu koja mu u bogatoj riznici trofeja nedostaje, piše Sportal.

Biće zanimljivo vidjeti kako će se Đoković pripremati za Igre u Parizu, koje su na programu poslije Rolan Garosa i Vimbldona, a pred odlazak u Ameriku na turneju po betonu, čija je kulminacija kao i svake godine US Open.

Podsjetimo, olimpijski turnir, igraće se na šljaci, na terenima u Bulonjskoj šumi, na kojima se igra Rolan Garos.

 

(srpskainfo.com)

Ne propustite