SVI SU U ČUDU: Poznato kome je pripala nagrada koju Novak Đoković nikada nije osvojio

Tenis
SVI SU U ČUDU: Poznato kome je pripala nagrada koju Novak Đoković nikada nije osvojio
.

Španski teniser Karlos Alkaraz osvajač je nagrade za fer-plej (ili sportski duh, kako više volite) igrača godine, koja nosi naziv po legendarnom Stefanu Edbergu. Ovu informaciju objavio je ATP uz poruku: "Sva ljubav za Karlitosa na Turu. Njegove kolege igrači izabrali su ga za dobitnika nagrade Stefan Edbegr za sportski duh u 2023. godini". 

Iako je Novak Đoković neko ko je omiljen među teniserima na Turu, iako uvijek dostojanstveno prihvata poraz i nikada ne ponižava i ne omalovažava rivale, on ponovo nije osvojio pomenutu nagradu, objavila je Nova.rs.

Pogađate? Srbin nikada u karijeri nije dobio ovo priznanje.

Rekorder je za sada Rodžer Federer, koji je čak u 13 navrata dobio ovo priznanje, dok je Nadal pet puta bio izabran. Prošle godine ovu titulu poneo je Kasper Rud, a sada mladi Španac.

Nagrada Stefan Edberg dodjeljuje se od 1997. godine, a pravo glasa imaju aktivni teniseri. Oni na kraju svake godine biraju među sobom onoga koji je, kako stoji u objašnjenju, "tokom sezone bio primjer profesionalizma, čuvar integriteta teniske igre, ko se takmičio ne dovodeći u pitanje poštenje, ali i ko je radio na promociji tenisa van terena".

Pravo je čudo kako Novak nikada nije bio izabran.

 

(nezavisne.com)

Ne propustite