Prema vjerovanju, svaka kuća treba da ima ovu biljku: ČUVAR JE SREĆE I BLAGOSTANJA

Sve za dom
Prema vjerovanju, svaka kuća treba da ima ovu biljku: ČUVAR JE SREĆE I BLAGOSTANJA
Uljepšaće svaki prostor i unijeti mir i sreću

Uljepšaće svaki prostor i unijeti mir i sreću

Po Feng šui filozofiji, biljke i te kako utiče na situaciju u porodici i generalno dobrostanje svih ukućana.


Same po sebi, biljke smanjuju nivo nervne napetosti u jednom domu, a fikus bendžamin zahtijeva da bude smješten u desnoj zoni, kako bi imao pozitivan uticaj na vas, vaš dom i vaše ukućane.

Prema Feng šui filozofiji, fikus bendžamin se osjeća kao kod kuće kada je smješten u jugoistočni dio stana, odakle pomaže svim ukućanima da mudro razmišljaju, donose promišljene odluke i zaborave na agresiju.

Također, ovaj fikus promoviše mir i harmoniju u porodici, savršeno ispravljajući ljudske nedostatke. U njegovom prisustvu, ljudi će se osjećati sigurnije, dok će oni koji su malo lakomisleni postati mirniji i razumniji.

U dnevnom boravku, ovaj fikus će odigrati ključnu ulogu, jer će, osim što će je dekorisati stvoriti povoljnu klimu za razgovor i uživanje. Također, ovaj fikus privlači i novac za porodicu, ukoliko se nađe u kuhinjskom prostoru, odakle vas štiti od gladi i nemaštine.

Osim privatnih domova, fikus je idealni dekor i za poslovne prostore, ako je smješten u jugoistočnom dijelu ili pored radnog stola.

Feng šui vam govori da fikus zadržite dalje od sjeveroistoka, jugozapada ili centralnih dijelova svojih prostora.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Louise (@mood_color_green)


Naravno, ukoliko želite da vam fikus donese sve ove dobrobiti, on mora biti zdrav pa samim tim, vi morate mnogo voditi računa o njemu. Osim zalivanja, morate ga čistiti i od prašine, a nikako ne sme biti ostavljen u saksiji polivan tek s vremena na vrijeme. Fikus bendžamin je biljka koja voli prostranstvo i prirodnu svjetlost, što također morate uzeti u obzir.

Ne propustite