Preko noći se riješila problema koji je prisutan u mnogim kućama: U ormar je stavila samo 1 ŠOLJU dobro poznate namirnice

Sve za dom
 Preko noći se riješila problema koji je prisutan u mnogim kućama: U ormar je stavila samo 1 ŠOLJU dobro poznate namirnice
.

Pirinač je glavna namirnica na trpezama širom svijeta i svi ga volimo u pilavu, đuveču ili kao prilog omiljenom komadu mesa, ali ima mnogo drugih sjajnih upotreba ove namirnice koje prevazilaze granice kuhinje.Većina ga je koristila ako bi se ne daj Bože našla u situaciji da je trebalo da spasava mobilne telefone od vode i da „izvlači“ vodu iz njih.

Međutim, da li ste znali da uz pomoć pirinča možete da otklonite i neprijatne mirise? Šolja pirinča u nekom prostoru koji ima neprijatan miris može da napravu ogromnu razliku. Tako da je pravljenje tegle za otklanjanje mirisa najlakša i najmirisnija stvar koju možete da uradite za vaš dom.  Većina ga je koristila ako bi se ne daj Bože našla u situaciji da je trebalo da spasava mobilne telefone od vode i da „izvlači“ vodu iz njih.

Međutim, da li ste znali da uz pomoć pirinča možete da otklonite i neprijatne mirise? Sve što vam treba je tegla, kesa pirinča i omiljena mješavina eteričnih ulja.

Ako imate posla sa veoma neprijatnim mirisom za koji mislite da se neće ukloniti tako lako, možete da probate sa uljem limunske trave. A ako želite da dodate samo prijatan, suptilan miris, probajte ulje ruzmarina, mente ili lavande.

Priprema:
– Sipajte jednu do dvije šolje pirinča u staklenu teglu.  – Dodajte 10 do 20 kapi eteričnom ulja

– Možete da pokrijete gornji dio prozračnom tkaninom i da je pričvrstite gumenom trakom ili jednostavno da stavite poklopac na teglu

– Teglu dobro promiješajte ili protresite da se ulja ravnomjerno rasporede

Ovaj „izum“ možete da isprobate u svakom ormanu u svom domu, kao i u svim malim prostorijama koje mogu da se napune stvarima ne baš tako svježeg mirisa poput vešeraja ili hodnika.

Obavezno ga odložite i sklonite sa puta, pogotovo ako ne stavljate poklopac jer postoji „opasnost“ da oborite teglu, piše Krstarica.  Ako više ne osjećate miris, ponovo promućkajte pirinač da bolje rasporedi ulja.

U zavisnosti od količine vlage u prostoriji, šolja pirinča treba da potraje najmanje četiri do šest mjeseci. 

 

 

Ne propustite