ZABORAVITE NA MARINADU: Dodajte ovaj sastojak tokom pripreme i meso će biti nikad sočnije i mekše

Praktična žena
ZABORAVITE NA MARINADU: Dodajte ovaj sastojak tokom pripreme i meso će biti nikad sočnije i mekše
Dok vi popijete kafu, ovaj sastojak će uraditi sav posao umjesto vas

Dok vi popijete kafu, ovaj sastojak će uraditi sav posao umjesto vas

Ako želite da se meso koje ste pripremili topi u ustima, isprobajte jednostavan trik sa kivijem, zahvaljujući kome će meso biti izuzetno mekano.

Sve što treba da uradite jeste da obložite meso kriškama kivija i ostavite ga tako da odstoji neko vrijeme prije pripreme, piše Stvarukusa.rs.

Naime, kivi sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu, zbog čega ono postaje vrlo meko. Ukoliko meso stavljate u marinadu, uradite sve kao što ste planirali, i na kraju dodajte na kriške isječen kivi nekih sat, dva prije pripreme.

Također, važno je da vam meso ne bude predugo obloženo kivijem, kako ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme.

Sličan efekat na meso ima i ananas, pa umjesto kivija možete koristiti i ovu tropsku voćku, prenosi Krstarica

Ne propustite