PORUKA KOJA JE "ZAPALILA" SRBIJU: "Kad jedan Novak Đoković TRPI KRITIKE, moramo i mi da..."

Tenis
PORUKA KOJA JE "ZAPALILA" SRBIJU: "Kad jedan Novak Đoković TRPI KRITIKE, moramo i mi da..."
Takmičenje ženske rukometne reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu počinje danas u 20.30 utakmicom protiv Danske. Rival srpskih rukometaša jedan je od tri domaćina planetarnog šampionata, uz Norvešku i Švedsku. Srbija je u grupi E, a pored Skandinavki, rivalke našim devojkama u grupi biće selekcije Rumunije i Čilea.

Takmičenje ženske rukometne reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu počinje danas u 20.30 utakmicom protiv Danske. Rival srpskih rukometaša jedan je od tri domaćina planetarnog šampionata, uz Norvešku i Švedsku. Srbija je u grupi E, a pored Skandinavki, rivalke našim djevojkama u grupi biće selekcije Rumunije i Čilea.

Nakon prve faze takmičenja planirano je formiranje četiri grupe sa po šest ekipa, u koje će se plasirati po tri prvoplasirane ekipe iz svake grupe prve faze. Dvije najbolje plasirane ekipe iz novoformiranih grupa plasiraće se u četvrtfinale, odakle se takmičenje nastavlja po nokaut sistemu.

Sanja Radosavljević , srpska rukometašica , iznela je utiske pred prvi meč na Svetskom prvenstvu .

 - Čast je voditi reprezentaciju Srbije. Svi smo zdravi i to je najvažnije za sve igrače i nadam se da će tako i ostati! Prva utakmica protiv Danske je i najteža jer se radi o ekipi koja je jedan od favorita za zlatnu medalju. Biće nam to prvo ozbiljno iskustvo sa njima, posebno sa mlađim igračima, odnosno igračima koji nisu imali ozbiljnu minutažu i odgovornost. Prolazak u drugi krug je ono čemu težimo kako bismo imali što više nastupa na ovakvom takmičenju - rekla je ona, a potom se dotakla atmosfere u timu i poslala poruku koja je "zapalila Srbiju":

- Lijepe i manje lijepe trenutke provodimo zajedno i to je samo ojačalo naše drugarstvo. Sve pohvale i kritike doživljavamo zajedno. Kada ih trpi jedan Novak Đoković, koji je za mene najbolji sportista svijeta ikada, moramo da se naviknemo i na to. Ono što mislim, međutim, jeste da bi bilo lijepo da se kroz način komunikacije potenciraju dobre stvari, a ne samo one loše, jer će to svakako pomoći rukometu u Srbiji u budućnosti.  Srbija je značajno podmladila tim za ovo takmičenje, a trener Uroš Bregar je pozvao igračice: Marija Čolić, Moli Kubina, Marija Simić (golmani), Sanja Radosavljević, Aleksandra Stamenić, Nataša Lovrić, Dunja Radević (krila), Emilija Lazić, Jovana Jovović .

 

(Kurir sport) 

Ne propustite