AUU, KAKAV ZAKLJUČAK ČUVENOG STRUČNJAKA: "Ovo je razlika između njega i Rodžera"

Tenis
AUU, KAKAV ZAKLJUČAK ČUVENOG STRUČNJAKA:  "Ovo je razlika između njega i Rodžera"
Poznati teniski stručnjak Patrik Muratoglu govorio je o fantastičnoj sezoni Novaka Đokovića. Francuz je rekao da je čudno što je Đoković sa 36 godina igrao kao u najboljim sezonama u karijeri, pa čak i bolje.

Poznati teniski stručnjak Patrik Muratoglu govorio je o fantastičnoj sezoni Novaka Đokovića. Francuz je rekao da je čudno što je Đoković sa 36 godina igrao kao u najboljim sezonama u karijeri, pa čak i bolje.

- Zanimljivo je misliti da je Novak iz 2023. bolji igrač od Novaka iz 2015. Mislim da je zaista bolji danas. Njegova igra je evoluirala, samopouzdanje mu je veće, odigrao je dosta utakmica. Njegova igra, gledano u odnosu na njegove protivnike, bila je na mnogo višem nivou, a fizički nije podbacio. Da jeste, onda bi Novak iz 2015. bio bolji od ovoga sada. Mislim da je njegov fizički nivo isti. Podjednako je brz, fleksibilan, uravnotežen kada se priprema za udar, otporan. Da, on je danas bolji igrač - rekao je Muratoglu i dodao:

- Ova 2023. je jedna od najboljih u njegovoj karijeri. Jednako dobre kao i one najbolje koje je imao, na primjer te 2015. godine, što je glupo misliti, jer između te dvije sezone ima manje od deset godina. Nečuveno je šta on radi sa 36 godina. 

Muratoglu je nastavio da hvali Đokovića.

- Čuvena debata o tome ko je JARAC potpuno je mrtva nakon ove nevjerovatne godine, još tri slema i jednog finala. On drži skoro sve rekorde, po broju Mastersa, sedmicama na prvom mjestu, broju Grand Slam titula i još uvijek igra, i dalje je u vrhu.

Svoju stručnost i znanje tenisa iskoristio je da uporedi Novaka i Rodžera Federera.

- Često čujem da je ono što je Rodžer radio od 2017. do 2019. jednako dobro kao i ovo što Novak radi sada. Kao i da je Rožder bio bolji igrač 2017., 2018. i prije toga. Međutim, mislim da postoji bitna razlika. Roger je bio bolji u 2018. nego prije iz jednog razloga. Bekhend. Donio je važnu odluku, počeo je ranije da udara loptu sa bekhend strane, da se sistematski vraća pravo, a ne rezanjem. To je napravilo veliku razliku. Ali Roger sa 36, ​​37 godina nije mogao osvojiti tri od četiri Grand Slam titule i biti dosljedan tokom cijele godine i iznad svih ostalih igrača. To se nije desilo. Razlika je u tome što je Novak danas fizički dobar kao sa 26 godina. To je velika razlika. Kada ste na tom fizičkom nivou, možete biti dosljedni tokom cijele godine i stalno pobjeđivati ​​najbolje igrače. Zaista je velika razlika - zaključio je Muratoglu.

 

Kurir sport

 

Ne propustite