NOVAK POKAZAO DA JE VELIKI I U PORAZU! Uputio GOSPODSKE riječi rivalu, pa u svom stilu prokomentarisao SRAMNO PONAŠANJE PUBLIKE! (VIDEO)

Tenis
NOVAK POKAZAO DA JE VELIKI I U PORAZU! Uputio GOSPODSKE riječi rivalu, pa u svom stilu prokomentarisao SRAMNO PONAŠANJE PUBLIKE! (VIDEO)
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković doživio je poraz od Italijana Yannika Sinnera (2:1) u meču drugog kola Zelene grupe završnog mastersa u Torinu. Poslije prvog poraza Novaka Đokovića od finala Vimbldona, medije je zanimalo šta misli o Janikovom napretku u igri i koliko misli da je sam donio njegovom porazu?

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković doživio je poraz od Italijana Yannika Sinnera (2:1) u meču drugog kola Zelene grupe završnog mastersa u Torinu. Poslije prvog poraza Novaka Đokovića od finala Vimbldona, medije je zanimalo šta misli o Janikovom napretku u igri i koliko misli da je sam doprineo njegovom porazu?

„ Prošli put smo igrali u polufinalu Vimbldona, i iako sam do sada dobio tri uzastopne pobjede protiv njega, svi mečevi su bili neizvjesni. Nekoliko poena odlučivalo je o ishodu svakog seta. Što se njegove igre tiče, mislim da je tada igrao jednako dobro kao i danas. Možda je bolje servirao u ovom meču, ali mislim da je glavna razlika bila u tome što je bio hrabriji u bitnim poenima”, ističe Novak i nastavlja :

„Janik je zaslužio pobedu jer u važnim trenucima nisam bio, pretpostavljam, dovoljno agresivan, niti odlučan. Dao sam mu priliku da preuzme kontrolu nad poenima. Pri 5-5 u trećem setu, pri 15-30 i njegovom drugom servisu, imali smo dugu razmjenu i umjesto mene "uđem u teren" on je to uradio. Jednostavno, Janik zaslužuje sve čestitke, odigrao je fantastičan meč, što sam mu rekao na internetu. Mislim da je u najvažnijim trenucima igrao na najvišem nivou u svom tenisu i apsolutno zasluženo pobjedio - rekao je Novak.

Komentarišući da je dobro poznato da uči iz svojih iskustava na terenu, upitan je šta bi mogao promijeniti u svojoj igri u budućnosti, a možda i u njihovom revanšu u finalu turnira jednog dana?

"Put do realizacije te mogućnosti je veoma dug, pa da vidimo prvo da li će do toga doći", kaže Novak.

"Šta sam mogao naučiti iz ovog poraza? Očigledno je da je u ovakvim mečevima vrlo malo prilika za prednost, brejkove, a ako ih ne iskoristiš, onda će tvoj protivnik. U suštini, tako je bilo. Mislim da sam naučio da ponekad moram biti malo odlučniji, što nisam bio danas. I to je u redu jer ćeš dobiti neke mečeve, a neke izgubiti. Dobivao sam ovakve mečeve većinu svoje karijere ,ali sam izgubio neke,kao ovaj veceras.Mislim da nisam mnogo pogresio u konceptu svoje igre,ali Janik je odlucniji,odlucniji i hrabriji u trenucima kada je bilo najbitnije.Pobjedio je nekoliko nevjerovatnih poena, odigrao tačno one udarce koje je trebalo da odigra i jedino što možete da uradite je da mu kapa dole“, odgovara Novak.

Na pitanje da prokomentariše činjenicu da je možda imao još jednog protivnika u publici , Đoković kaže:

"Mislim da je to bilo očekivano. Jasno je da je publika veoma motivisana da podrži jedinog učesnika turnira iz Italije, a pošto je on u odličnoj formi, normalno je da je publika željela da on pobjedi."

Upitan da li smatra da su mladi izazivači poput Runea, Alcaraza ili Sinnera posebno motivirani za pobjedu protiv prvog igrača svijeta, Novak se slaže:

"To je sasvim normalno, i mislim da nema ništa čudno u tome. Normalno je da žele da me pobjede. I ranije u karijeri sam osjećao da je svaki igrač dodatno motivisan da me pobjedi gdje god da igram u svijetu i to je dobro i sasvim normalno. Hoće da mi "uzmu skalp", a Janik je to uradio večeras", kaže Novak i zaključuje:

"Normalno je izgubiti neke od ovih mečeva, ali mislim da imam razloga da budem zadovoljan nivoom borbe koju sam pokazao večeras. Uspio sam da se vratim u meč nakon seta i brejka u trećem setu igrajući zaista izazovni i teški uslovi večeras. Ponosan sam na svoj trud i pokazanu borbenost, ali to jednostavno nije bilo dovoljno za pobedu večeras...“ rekao je Novak na konferenciji za novinare poslije meča.

 

(Kurir sport)

Ne propustite