DOMAĆE PUNJENE PAPRIKE SIROM U TEGLI: Najbolja zimnica koja se pravi DECENIJAMA - vrhunski ukus

Kuharica
DOMAĆE PUNJENE PAPRIKE SIROM U TEGLI: Najbolja zimnica koja se pravi DECENIJAMA - vrhunski ukus
.

Počevši od ajvara, pa do ljutenice, pa sve do ovih kiselih punjenih sirom. Priprema ovog zimskog kaputa nije prekomplicirana, potrebno je samo strpljenje prilikom punjenja. Možete koristiti bilo koju vrstu paprike, a najbolje su one crvene koje su malo slatke. Evo recepta za paprike punjene sirom u tegli.

Komponente:

  • 1 kg slatke pavlake
  • 500 g ljutih papričica
  • 1,5 l surutke
  • 3 kašike soli
  • 1 kg sira

Priprema:

U šerpu sipajte surutku i so, promiješajte i zagrijavajte na umjerenoj vatri dok ne proključa. Skinite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Paprike očistite od peteljki i sjemenki, a zatim ih napunite naribanim sirom.

Ređati u tegle, ali paziti da ih ne stisneš previše, da fil ne iscuri. Svaku teglu napunite kuhanom i ohlađenom surutom. Zatvorite poklopac i čuvajte ih na tamnom i hladnom mjestu. Nakon otvaranja teglu čuvati u frižideru, prenosi Espreso

Ne propustite