FENG SHUI PRAVILO KOJE TREBATE ZNATI: Ako želite mir i blagostanje, obavezno izbacite OVO iz kuće

Sve za dom
FENG SHUI PRAVILO KOJE TREBATE ZNATI: Ako želite mir i blagostanje, obavezno izbacite OVO iz kuće
-

Neka vaš dom zrači pozitivnom energijom, poslušajte najbolje savjete Feng šui majstora

Feng šui je stara kineska vještina kojoj je cilj da omogući što bolji protok energije kroz dom. Smatra se da stanovi uređeni po pravilima feng šuija zrače pozitivnom energijom, a svojim ukućanima omogućuju sreću i blagostanje na svim životnim poljima. Evo nekih važnih savjeta...

* Prostor oko ulaznih vrata kuće mora biti slobodan i prozračan, što znači da tu nipošto ne treba ostavljati cipele, papuče i kapute. To je greška koju najčešće svi prave.

* U spavaćoj sobi se ne preporučuje držanje televizora, računara ili ogledala nasuprot kreveta, jer ono označava treću osobu.

* Pripazite da krevet nikada ne bude u ravnoj liniji s vratima sobe.

* Pokušajte da svaki dan bar dvadeset minuta provjetrite spavaću sobu, jer ćete na taj način iz nje izbaciti staru energiju i napuniti je novom, svežom.

* Iako se smatra da je akvarijum s ribicama simbol sreće i plodnosti, od velike je važnosti njegova pozicija u stanu. Ako je pravilno smješten, omogućava bolju finansijsku situaciju, ali ako ga postavite na neko neodgovarajuće mjesto, moglo bi doći do novčanih problema i teškoća na poslu.

* Nemojte kupovati crvene sofe i fotelje. Crvena je boja vatre i strasti, zato nije pogodna za mjesta koja su zamišljena za odmor i relaksaciju, a osim toga, donosi teškoće na poslu.

* Pobrinite se da u kuhinji mašinu za pranje posuđa ne držite pored sudopere, jer to predstavlja sukob vatrenog i vodenog elementa.

* Redovno čišćenje stana i bacanje nepotrebnih stvari oslobađa prostor od negativne energije. Zato se riješite starih novina, odjeće koju odavno ne nosite ili uvelog i suhog cvijeća, koje blokira pravilni protok energije kroz prostoriju.

Ne propustite