PROBAJTE!

Na ovaj način ćete PRIVUĆI NOVAC u kuću: 3 savjeta feng šui stručnjaka koja provjereno rade

Objavljeno:29.09.2023 - 19:29
A A A Times Arial

Feng šui je drevna umetnost dostizanja životnog balansa i obilja. Ona vam može pomoći da svoj životni prostor pretvorite u mašinu za pravljenje novca. Ako želite da energija novca protiče kroz vaš dom i da samim tim sa njim nikada nemate problema, onda morate da uradite sljedeće stvari, ističu feng šui stručnjaci.

Koristite žive boje u „poslovnim“ dijelovima stana

Tamo gdje sjedite, gdje obavljate bilo kakav posao u stanu/kući, ofarbajte te zidove u zelenu ili ljubičastu boju ili jednostavnije, stavite tu neki veći predmet u toj boji. Zeleno predstavlja vitalnost i rast a ljubičasta – bogatstvo, piše Blic Žena.

Njegujte vaš novac

Nemojte da gužvate novčanice ili da ih bacate po stolu. Ako zapostavljate novac, jednom će i on vas zapostavljati, a onda – teško vama. Držite ga uvijek uredno složenog u novčaniku ili nekom kovertu ili sefu. Čuvajte i račune, lijepo ih složite u neki koverat ili fioku.

Poklanjajte bilo šta drugima

Ako vam nedostaje novac, okrenite se ljudima oko sebe. Poklanjajte im vrijeme i pažnju, zahvalite se na svemu što čine za vas da biste se lijepo osjećali. Uspjeh nije samo ako imamo dobitak, uvijek se mora pronaći pozitivna strana svega i kada nema dovoljno novca. Kako je novac dio kruga, kada se on ispuni, vratiće vam se.