Imamo recept za NAJMEKŠI HLJEB ikada: Japanska tehnika miješenja je toliko dobra da ostaje SVJEŽ TRI DANA

Objavljeno:29.09.2023 - 19:17
A A A Times Arial

Hljeb je sastavni dio ishrane većine ljudi. On je gotovo obavezan u svakoj kuhinji. A svi znaju da nema ničeg ljepšeg od pravog domaćeg hljeba. Zato smo stalno u potrazi za najboljim receptima, a ovoga puta imamo jedan baš sjajan.

Naime, na TikTok profilu gastro brat, naišli smo na recept za najmekši hljeb ikada.

-Vrijeme je da vam otkrijem tajnu japansku tehniku (#TangZhong) - uz pomoć koje ćete imati mekan i ukusan hleb koji ostaje svež čak do 3 dana, piše u opisu recepta.

TangZhong smjesa:

- Voda - 200 ml

- Brašno - 40 g

- Kvasac smjesa:

- Mlijeko - 120 ml (toplo)

- Puter - 60 g (otopljeni)

- Šećer - 50 g

- Kvasac - 20 g (svjež)

Suhi sastojci:

- Brašno - 325 g

- So - 1 kašičica

Za premaz prije odlaska u rernu vam treba jedno umućeno jaje, a odmah po izlasku hljeba iz rerne - premažite ga otopljenim puterom (50 g)

Uživajte u ovom neviđeno mekanom hljebu!