Imamo recept za NAJMEKŠI HLJEB ikada: Japanska tehnika miješenja je toliko dobra da ostaje SVJEŽ TRI DANA

Hljeb je sastavni dio ishrane većine ljudi. On je gotovo obavezan u svakoj kuhinji. A svi znaju da nema ničeg ljepšeg od pravog domaćeg hljeba. Zato smo stalno u potrazi za najboljim receptima, a ovoga puta imamo jedan baš sjajan.
Naime, na TikTok profilu gastro brat, naišli smo na recept za najmekši hljeb ikada.
-Vrijeme je da vam otkrijem tajnu japansku tehniku (#TangZhong) - uz pomoć koje ćete imati mekan i ukusan hleb koji ostaje svež čak do 3 dana, piše u opisu recepta.
TangZhong smjesa:
- Voda - 200 ml
- Brašno - 40 g
- Kvasac smjesa:
- Mlijeko - 120 ml (toplo)
- Puter - 60 g (otopljeni)
- Šećer - 50 g
- Kvasac - 20 g (svjež)
Suhi sastojci:
- Brašno - 325 g
- So - 1 kašičica
Za premaz prije odlaska u rernu vam treba jedno umućeno jaje, a odmah po izlasku hljeba iz rerne - premažite ga otopljenim puterom (50 g)
Uživajte u ovom neviđeno mekanom hljebu!
Ne propustite
Preporučeno za Vas
FOTO PRIČE





