UZ OVAJ TRIK NIKAD VAM NEĆE UVALITI ODMRZNUTU RIBU: Prvo joj PROVJERITE 1 DIO TIJELA i odmah ćete znati da li je SVJEŽA

Kuharica
UZ OVAJ TRIK NIKAD VAM NEĆE UVALITI ODMRZNUTU RIBU: Prvo joj PROVJERITE 1 DIO TIJELA i odmah ćete znati da li je SVJEŽA
.

Najveća zamka pri kupovini ribe u trgovini je zamrzavanje pa odmrzavanje ribe koja se prodaje kao svježa , a nije.

Prva stvar na koju treba obratiti pažnju je pigmentacija kože ribe. Što je pigmentacija na koži bljeđa i tamnija, riba je starija.

Zatim obratite pažnju na sljedeće karakteristike:

  • riba mora biti prekrivena sluzom neutralnog mirisa,
  • ljuske moraju biti crvene i krvave,
  • oči moraju biti staklaste i ispupčene,

Međutim, jedan od najlakših trikova, koji je također odličan, je da vidite udubljenja na ribi. Naime, najlakše je pritisnuti trbušni dio ribe, ako se mišićno tkivo ribe vrati, kvalitetno je!

Ne propustite