OBAVEZNO PROBAJTE! STAVITE PASTU ZA ZUBE U ZAMRZIVAČ, A ONDA.. Ovaj trik će vam olakšati život, a efekat oduševiti

Objavljeno:28.09.2023 - 16:52
A A A Times Arial

Ispostavilo se da ga je dobro držati i u zamrzivaču. Ovaj sjajan trik znatno će vam olakšati život i uštedjeti mnogo vremena.

Osim brige o oralnoj higijeni, pasta za zube ima i mnoge druge namjene. Odličan je za čišćenje fuga, bijelih cipela ili srebrnog posuđa. Takođe ima efekat uklanjanja mrlja. Neki ljudi ga koriste za ubode insekata, iako je ova metoda kontroverzna jer može iritirati kožu i pogoršati upalu. Zanimljiv patent je upotreba smrznute paste za zube.

Šta možete učiniti sa smrznutom pastom za zube? Sada sigurno nije pogodan za pranje zuba. Međutim, odlično će ukloniti neugodne mirise sa daske za rezanje . Ako često pripremate ribu ili volite jela sa belim lukom, verovatno ste upoznati sa ovim problemom.

Ploču je teško temeljito očistiti, a s nje je praktički nemoguće ukloniti intenzivne mirise. Nakon nekoliko upotreba predmet je trajno prožet mirisom hrane koja se priprema. Vi sigurno ne želite ništa više rezati na njemu. Postoji rješenje - smrznuta pasta za zube. Ne samo da će ukloniti neugodne mirise, već će se dobro nositi i s bakterijama koje predstavljaju veliki problem na daskama za rezanje.

Pastu možete zamrznuti u tubi, ali je kasnije rezanje prilično problematično. Pastu je bolje istisnuti, na primjer u posude za led, a zatim staviti u zamrzivač. Kada se masa stvrdne i postane bukvalno kamena, vaše kocke za čišćenje su spremne. Uz njihovu pomoć ćete ukloniti neprijatan miris sa daske za rezanje. Možete ih koristiti i za čišćenje potplata bijelih cipela, kupatilske mase, lavaboa, okova, pločica i mnogih drugih predmeta.

Naravno, smrznuta pasta se prilično brzo topi u toplim rukama, pa je najbolje koristiti gumene rukavice ili je držati preko krpe. Tada nećeš ni prste uprljati, prenosi Krstarica