EVO KAKO DA VRATITE STARI SJAJ KOŽNOJ JAKNI: Uz ovo će biti kao da ste je TEK KUPILI!

Praktična žena
EVO KAKO DA VRATITE STARI SJAJ KOŽNOJ JAKNI: Uz ovo će biti kao da ste je TEK KUPILI!
.

Vrijeme je za kožnu jaku, a uz sredstva koja slijede u nastavku, stara može da izgleda kao nova!

Kožne jakne zahtjevaju održavanje. Na taj način im se produžava vijek trajanja i možete da ih nosite godinama. Svi se pitaju kojim sredstvima mogu da je premažu, a izbor proizvoda zavisi od toga da li je reč o prirodnoj ili vještačkoj koži. Prije nego što posegnete za sredstvom, obavezno proverite etikete proizvođača jakne. Evo koja sredstva su efikasna za kožne jakne:

Ulje za kožu
Ulje za kožu je proizvod koji se najčešće koristi za održavanje kožnih jakni. Kada je premažete, vidjećete da koža postaje mekana i ponovo sjajna. Pomoću ovog ulja smanjuje se rizik od pucanja ili sušenja. Ulje za kožu je potrebno nanijeti na krpu i blago utrljati u jaknu. Ostavite je da se prirodno osuši.

Bebi puder
Mnogi ne znaju da bebi puder može da pomogne. Da biste osvežili kožnu odeću, utrljajte malo bebi pudera na deo jakne ili suknje i potom obišite krpicom od mikrofibera. Kada koristite bebi puder, posebnu pažnju treba da posvetite kragni i delovima rukava uz zglob, jer su to mesta koja važe za najoštećenije.

Krema i balzam za kožu
Krema za kožu sadrži specijalizovane sastojke za hidrataciju i zaštitu kože, dok balzam pomaže da jakna bude mekana i sjajna. Krema se nanosi ravnomjerno, preko cijele površine. Ukoliko koristite kremu, potrudite se da je pažljivo nanesete. Jaknu takođe ostavite da se prirodno osuši.

Sredstva za čišćenje
Pijre nego što posegnete za uljem ili kremom, jaknu obavezno očistite. Važno je da uklonite prašinu, mrlje i prljavštinu. To možete da uradite blagim sapunom i vodom ili da koristite specijalno sredstvo za čišćenje kože. Ono na šta modni stručnjaci stalno upozoravaju, to je da malu količinu uvijek testirate na malom delu kako biste se uvjerili da neće doći do promene boje kože.

(MONDO)

Ne propustite