PREŽIVIO TEŠKU NESREĆU I 27 OPERACIJA: Danas je Samir Šehić USPJEŠAN poljoprivrednik

Dobre priče
PREŽIVIO TEŠKU NESREĆU I 27 OPERACIJA: Danas je Samir Šehić USPJEŠAN poljoprivrednik
Samir Šehić iz sela Trnovi kod Velike Kladuše doživio je tešku nesreću na poslu prije deset godina, nakon koje je ostao vezan za invalidska kolica. Uprkos svojim teškim povredama, Samir se nije predao i postao je jedan od najvećih proizvođača poljoprivrednih kultura na tom području.

Nesreća se dogodila 11. novembra 2013. godine kada je Samir radio na dalekovodu u Bihaću. Tokom radova, željeznom šipkom slučajno je zakačio žice dalekovoda, što je rezultiralo snažnim strujnim udarom i padom s visine od 10 metara. Samir je pretrpio ozbiljne povrede, uključujući opekotine i prijelom kičme. Ipak to Samira nije spriječilo da postane uspješan poljoprivrednik, kako kaže dalo mu je još veći vjetar u leđa da se bori. 

U inat svim izazovima i bolima koje je pretrpio, Samir se nije predao. Prošao je kroz 27 operacija, od kojih su četiri bile u Minhenu. Odlučio se baviti poljoprivredom i uzgojem povrća. Samir je postao uspješan poljoprivrednik, a ljubav prema biljkama i rad na zemlji dali su mu snagu da se bori i ostvari svoje snove.

Samir je istakao da je podrška porodice bila ključna, posebno supruge koju je upoznao ove godine. Iako nema mnogo prihoda od svog rada, Samir se osjeća ispunjenim i sretan je što nakon svega što je prošao, ipak može doprinositi. Istakao je kako se bez obzira na životne nedaće koje se nađu na putu, ipak ne treba predavati. 

Ne propustite