AKO IMATE STAN DO 50 KVADRATA, 1 TRIK ĆE GA UČINITI VEĆIM: Kako ovo prije nismo znali - genijalno je (FOTO)

Objavljeno:26.09.2023 - 20:21
A A A Times Arial

Ukrajinski dizajner enterijera otkriva najbolje rješenje za urđivanje stanova do 50 metara kvadratnih!

Stanovi za manjom kvadraturom iziskuju drugačiji način uređivanja i renoviranja kako bi prostor bio što funkcionalniji i prostraniji, pogotovo ako u njemu živi višečlana porodica.

Dizajner enterijera iz Ukrajine, Sergej Zalozni, otrio je jednostavan trik kako da malom stanu do 50 metara kvadratnih pružite dodatne svjetlosti i prostranstva. Umesto zida između spavaće i dnevne sobe, mnogo bolja opcija je stakleni zid. Neki dizajneri se čak odlučuju i za otvarajuća staklena vrata. Na taj način svjetlost iz spavaće sobe dospjeće u dnevnu.

Moderna siva sofa tankog dizajna, ne previše glomazna, pogotovo sa nožicama učiniće sobu prostranijim i centralni dio sobe slobodnim. Sivi tepih u dnevnoj sobi odličan je izbor koji "otvara" prostor. Police iznad sofe učiniće prostor funkcionalnijim, pogotovo za odlaganje viška stvari.

Kada je riječ o kuhinji, geometrijski jednostavni izgled bez previše detalja, u duhu minimalističkog stila, dodatno će učiniti prostor većim. Ugradni plakari do plafona takođe će vam pomoći u tome. U svakom slučaju, dizajneri preporučuju kombinaciju monohromatskih svjetlih nijansi, kao što su bež, siva sa premasama drveta, piše MONDO.