NAJBOLJI STARINSKI RECEPT ZA PEGLANU CRVENU PAPRIKU: Pravi se lako i bez trunke konzervansa, ukus je PROSTO NEODOLJIV

Kuharica
NAJBOLJI STARINSKI RECEPT ZA PEGLANU CRVENU PAPRIKU: Pravi se lako i bez trunke konzervansa, ukus je PROSTO NEODOLJIV
.

Pijace su prepune crvene paprike, pa je idealan trenutak da pripremite zimnicu u kojoj ćete uživati ​​tokom zime. Iako danas žene uglavnom kupuju ajvar, kisele krastavce i šarenu salatu, domaći proizvodi su i dalje, po mišljenju mnogih nutricionista, najbolji. Zato vam donosimo recept za "gvozdene paprike" koje brzinom munje nestaju sa trpeze zbog svog neodoljivog ukusa.

Komponente:

  • 5 kg crvene paprike
  • 100 g šećera
  • 500 ml ulja
  • 2 glavice bijelog luka
  • 500 ml sirćeta
  • 200 g soli
  • veza peršuna
  • 1 kašičica bibera u zrnu

Priprema:

Paprike dobro operite i uklonite im sjemenke. Nakon toga ih narežite na nešto deblje trake.

Zatim poređajte red paprika, pa pospite solju i šećerom, pa sve prelijte sirćetom i uljem. Zatim ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke. Ostavite paprike da odstoje nekoliko sati ili preko noći.

Kada omekšaju, rasporedite ih u sterilisane staklene tegle, gdje ćete između njih dodati peršun, bijeli luk i biber u zrnu. Na kraju sve paprike prelijte smjesom koja je ostala od paprika i pritisnite plastičnom rešetkom.

Ne propustite