ROLOVANA PILETINA S TIKVICAMA: Nema jednostavnijeg i zasitnijeg obroka, a 1 sastojak daje mu posebnu čar

Praktična žena
ROLOVANA PILETINA S TIKVICAMA: Nema jednostavnijeg i zasitnijeg obroka, a 1 sastojak daje mu posebnu čar
-

Dok još traje sezona tikvica, napravite ovo jelo za porodični ručak...

Sastojci:

* pileći file * tikvice * malo korena đumbira * so, biber * aleva paprika * maslinovo ulje

Priprema:

1. Meso tanko isjeći, u njega utrljati malo aleve paprike, posoliti i pobiberiti. Tikvice oprati i isjeći na tanke šnite, posoliti i pokapati maslinovim uljem, kratko propržiti na tiganju i prebaciti na papirni ubrus.

2. Poređati tikvice na piletinu pa preko njih narendati malo svežeg đumbira (ne mnogo).

3. Zarolati meso i učvrstiti ga čačkalicama. Pržiti na ulju, uz okretanje, dok meso ne porumeni (ako su fileti veći, dodajte malo vode).

4. Kad je gotovo, izvaditi čačkalice i isjeći ga na kolutiće.

Ne propustite