Svaka kuća mora da ima ovu čudotvornu biljku: Privlači blagostanje, brzo će donijeti veliku sreću

Kiosk
Svaka kuća mora da ima ovu čudotvornu biljku: Privlači blagostanje, brzo će donijeti veliku sreću
.

Ova čudotvorna biljka ima nekoliko značenja i simbolike. Najčešće je znak mira, nevinosti, čistoće, isceljenja, nade i blagostanja. Često se uzgaja ili daruje kao znak simpatije, dugovečnosti, ljepote, ponovnog rođenja, čednosti ili dobrih vrlina.

Naime, ukoliko nekome želite srećan i uspješan život, tad je Spatifilum (“Ženska sreća”) odličan izbor, jer simbolizuje blagostanje s obzirom na to da u pravim uslovima može da se neguje tokom cele godine.

Nekada se vjerovalo da će devojka brže pronaći partnera, ako joj darujete ovaj cvijet. Ukoliko ste to učinili udatoj ženi, prizvali ste proširenje porodice.

Na Spatifilum mnogi gledaju kao na znak mira i spokoja, jer njegov bijeli cvijet podseća na belu zastavu koja se u celom svetu prepoznaje kao znak primirja. Dakle, ako želite da prekinete staru svađu, slanje ove biljke osobi sa kojom ste u svađi je odlična ideja.

Takođe, kako je cvijet bijele boje, ova biljka se od davnina povezivala sa čistoćom i čednošću. Prema Feng Šuiju, Spatifilum se može povezati sa čistoćom nečije duše i okoline.

Vjeruje se da držanje ove biljke u kući pomaže u eliminisanju svih negativnih energija.

Osim toga, naučno je dokazano pomaže i kao prečišćivač vazduha, prenosi „smartgardenguide.com“.

Još jedno popularno značenje Spatifilum odnosi se na isceljivanje i stvaranje psihičke ravnoteže, što je važno za mirniji i skladniji život. Zbog toga je ova biljka idealan poklon i za nekoga ko se oporavlja od bolesti.

Pokazalo se da mnoge sobne biljke imaju pozitivan efekat na stopu oporavka pacijenata u bolnici, kao i na smanjenje fizičkih i psihičkih simptoma bolesti.

Nećete pogrešiti ni ako Spatifilum poklonite i simpatiji. Ovu egzotičnu tropsku biljku pjesnici su često pominjali u svojim delima, kako bi opisivali privlačnost nekoga prema kome su gajili osećanja. U Europu je stigao 1870. godine.

Spatifilum je porijeklom iz tropskih područja Amerike, posebno Kolumbije i Venecuele, kao i jugoistočne Azije. U Evropu je stigao 1870. godine i odmah postao omiljena biljka mnogih. Prilično je lako da je negujete. Voli svetlost, ali ne i da bude izložena direktnom suncu, i jako je važno redovno zalivanje, piše Najžena.

Ne propustite