STRUČNJACI OTKRILI KOLIKO MOKAR VEŠ SMIJE DA STOJI U VEŠ MAŠINI: Ako to prekršite, osjetićete UŽASAN SMRAD i BUĐ

Praktična žena
STRUČNJACI OTKRILI KOLIKO MOKAR VEŠ SMIJE DA STOJI U VEŠ MAŠINI: Ako to prekršite, osjetićete UŽASAN SMRAD i BUĐ
-

Prije svega treba da znate da li sama mašina sadrži bakterije i buđ i da li je prljava ili se iz nje širi neprijatan miris kada je prazna

Sigurno vam se nekada desilo da stavite stvari na pranje, i da ih ne izvadite odmah iz veš-mašine po završetku programa. Dešava se da tada dolazi do stvaranja neprijatnog mirisa.

Moguće je ostaviti veš nekoliko sati u mašini, a da on ipak zadrži miris i svježinu.

Ako se desi da morate da izađete iz kuće i da veš nema ko da izvadi, znajte da on može da vas sačeka tamo gdje ste ga ostavili i do 12 časova nakon pranja, ali u određenim uslovima.

Prije svega treba da znate da li sama mašina sadrži bakterije i buđ i da li je prljava ili se iz nje širi neprijatan miris kada je prazna.

Ukoliko je to slučaj, veš koji odmah izvadite nakon pranja imaće takođe neprijatan miris, koji će biti još izraženiji ukoliko takvu odeću ostavite nekoliko sati neraširenu.

Tada bi trebalo detaljno očistiti mašinu, po mogućnosti da sipate sirće na mjesto gdje inače sipate deterdžent i da uključite praznu mašinu da se opere, ukoliko već nemate program za čišćenje mašine.

Drugi preduslov za svjež i čist veš nakon dugog stajanja u mašini, jeste da ste sipali tačno onoliko deterdženta koliko je propisano. Manje može biti nedovoljno, a više može imati kontraefekat, zalepiti se za odeću.

Dvije brige manje

Kada je nedovoljno ispran, na veš se lako lepe i bakterije, pa je rezultat čak i odmah raširenog veša nečista odjeća koja uz to nema baš najprijatniji miris.

Ukoliko se desi da osjećate neprijatan miris, to je znak da je buđ već počela da se širi i da se veš ubuđao, pa ga je potrebno ponovo dobro oprati.

Ukoliko ipak osjećate svežinu nakon otvaranja vrata bubnja, imate dvije brige manje – ispravnu, čistu mašinu i manjak stresa kada ste u žurbi, a veš mora da sačeka da ga raširite.

Ne propustite