KUHARICA IZ VRTIĆA OTKRILA KAKO DA NAPRAVITE GUST GRAŠAK: Caka je u 1 sastojku koji SVAKA KUĆA IMA

Praktična žena
KUHARICA IZ VRTIĆA OTKRILA KAKO DA NAPRAVITE GUST GRAŠAK: Caka je u 1 sastojku koji SVAKA KUĆA IMA
Predstavljamo vam tajni sastojak koji grašak čini neodoljivo ukusnim – najsočniju čorbu koju ćete ikada probati.

Predstavljamo vam tajni sastojak koji grašak čini neodoljivo ukusnim – najsočniju čorbu koju ćete ikada probati, piše Krstarica.

U ovoj posebnom kuhanju glavnu ulogu igra mirođija, koja donosi čaroban šmek ovom jelu. Iskusne domaćice odavno znaju za ovaj trik, a mi vam sada otkrivamo njihovu tajnu.

Sastojci:

500 g graška
500 g crvenog mesa (može i piletina)
1 crni luk
1 šargarepa
1 krompir
3 čena bijelog luka
Suhi biljni začin
biber
1 kašičica slatke mljevene paprike
malo mirođije
2 kašike kečapa
1 kašičica suvog vlašca (po želji)
instant krem čorba od graška

Priprema:

1. U većoj posudi propržite crni luk i praziluk na ulju dok ne postanu staklasti.

2. Dodajte meso iseckano na kockice i začinite ga suhim biljnim začinom, biberom i slatkom mlevenom paprikom. Po želji, možete dodati tucanu ljutu papriku i vlašac.

3. Kada se meso lijepo uprži, dodajte sitno nasjeckan krompir, šargarepu i beijli luk. Sve dobro promešajte kako bi se začini ravnomjerno rasporedili.

4. Ubacite grašak u posudu i ponovo dobro promiješajte sve sastojke.

5. Dodajte malo mirođije i dvije kašike kečapa, pa prelijte sve sa vodom.

6. Pokrijte posudu poklopcem i kuhajte na tihoj vatri.

7. U posebnoj posudi pripremite supu sa toplom vodom i dodajte malo mirođije.

8. Kada prođe 30-45 minuta kuhanja, dodajte pripremljenu supu od mirođije u grašak i kuvajte dok se ukusi ne sjedine.
 

Ne propustite