AUUUU, KAKVA SLIKA: Amerikanci objavili fotografiju Đokovića i pokazali šta misle o njemu - dalje nema

Tenis
AUUUU, KAKVA SLIKA: Amerikanci objavili fotografiju Đokovića i pokazali šta misle o njemu - dalje nema
.

Osvajanjem US opena, što je ukupno njegova 24. GS titula, Novak Đoković je potvrdio ono što smo svi znali - da je najveći teniser svih vremena. Samo, ovoga puta su to morali da priznaju i mnogi koji su izbjegavali da to učine.

US open je na zvaničnom tviter nalogu objavio Novakovu fotografiju uz poruku „idemooo“ i sličicu koze (na engleskom goat), što je oznaka za najvećeg svih vremena.

screenshot-4

Konačno su mu se i Amerikanci poklonili. Drugačije nije moglo.

Novak je usamljen na čelu vječne liste sa 24 titule. Ima dvije više od Rafaela Nadala i teško da će Španac dostići. 

Takođe, poravnao se i sa Margaret Kort, računajući obe konkurencije.

Novak Đoković je u pres salu u Njujorku ušetao praćen aplauzom. 

Objasnio je šta mu je sve prolazilo kroz glavu i u šta je vjerovao u ključnom trenutku ovog meča - taj-brejku drugog seta protiv Medvedeva. 

- Kazaću najiskrenije: pomogli su mi Bog i anđeli čuvari. U tim trenucima kada fizički i materijalno ne osjećaš sebe, kada ti se sve vrti, u tim trenucima sa svojom vjerom, veruješ u božansku intervenciju. To mi se dosta puta u karijeri desilo. Iznenadio sam dosta puta sam sebe kako sam izdržao to, a moguće je da izdržiš samo ako i kada vjeruješ u Boga i kada je tu neka viša sila u koju vjeruješ. U tim trenucima igraš samo po instinktu i intuiciji. Ja poslije seta koji je trajao skoro dva sata više ništa nisam vidio jasno, sve mi se mutilo. Teško je riječima opisati jer si došao do krajnje tačke. Ovo mi je najteži set koji sam dobio u životu, pogotovo sa njim koji je kao hobotnica sve hvata i uvijek te tjera da udariš još jedan udarac, Znao sam da se neće predati poslije prvog seta. Znao sam šta me očekuje, ali nisam mislio da će set biti dug i iscrpan, to je presudilo pobjednika, u trećem setu sam bio dobar na terenu - rekao je Novak.   

Na pitanje da li sebe vidi kao jednim od najvećih sportista svih vremena, istakao je: 

- To ću vama da ostavim i svima drugima da kažete da li jesam ili ne. Ali ono što imam da kažem jeste: da nisam iz Srbije već bih bio vinut u nebesa. Ali ja sam zahvalan zbog toga što sam iz Srbije i svi uspjesi su mi još slađi i ljepši. Sav uspjeh mi daje vjeru i nadu.              

 

 

 

republika.rs

Ne propustite