NOVAK JE BESMRTAN: Đoković se vratio iz mrtvih i pobijedio Alkaraza u finalu Sinsinatija! SPEKTAKULARAN PREOKRET SRBINA!

Tenis
NOVAK JE BESMRTAN: Đoković se vratio iz mrtvih i pobijedio Alkaraza u finalu Sinsinatija! SPEKTAKULARAN PREOKRET SRBINA!
.

Uuuh, ljudi, pa šta smo ovo gledali? Pa, ovo je, ako ne najbolji, onda jedan od najboljih mečeva u historiji tenisa.

Novak Đoković je u finalu Cincinnati-ja savladao prvog tenisera svijeta Carlosa Alcaraza poslije velikog preokreta sa 2:1 (5:7, 7:6 (9:7), 7:6 (7:4)).

Đoković je stigao do trećeg trofeja u Cincinnati-ju, ukupno 39. trofej na turnirima iz Masters serije 1000. Po tome je prvi u historiji, sa tri više u odnosu na Rafaela Nadala.

Novak je od ranije jedini teniser na svijetu koji je svih devet turnira iz Masters serije osvojio najmanje jednom, a nakon večerašnjeg trijumfa je osam od devet osvajao najmanje tri puta. Sve osim Monte Carla, gdje je dva puta slavio.

Ovo je isto tako 95. titula Đokovića u karijeri i po tome je treći na vječnoj listi, iza Rogera Federera i Jimmyja Connorsa.

Ovo je bio najduži meč u historiji Cincinnati-ja, trajao je tri sata i 49 minuta.

Krenulo je sporim ritmom, teniseri su prilično lagano osvajali svoje gemove. Sve do šestog gema, kada je Đoković napravio prvi break u meču! Nije dugo trajala radost, pošto je Španac već u narednom gemu re-breakovao Novaka.

Španac je u 11. gemu napravio novi break i poveo sa 6:5. Uskoro je potvrdio break i nakon sat vremena dobio prvi set sa 7:5.

Već u finišu prvog seta, koji se igrao po velikoj vrućini i 34 stepena, bilo je vidljivo da Novak gubi energiju. Kada je Alcaraz u trećem gemu drugog seta napravio break za vođstvo 2:1, činilo se da je meč gotov. Novak je zatražio medicinsku pomoć, ali ne zbog povrede već zbog iscrpljenosti. Ljekari su mu mjerili puls, a nezvanično, savjetovali su mu čak da razmisli o odustajanju od meča. Ali do toga nije došlo.

Novak je podigao nivo igre i napravio totalni preokret, pošto je napravio break u osmom gemu i izjednačio na 4:4. Do kraja seta nije bilo breaka, pa smo ušli u taj-brejk. No, važno je napomenuti da je Alcaraz propustio meč loptu.

Novak je prvi stigao do mini-breaka, ali je Alcaraz uhvatio priključak i izjednačio na 3:3. Teniseri su uzastopno osvajali svoje servise, sve do rezultata 7:7. Tada je Đoković napravio ponovno mini-break, a u narednom poenu odservirao za set. To je bio nevjerojatan povratak u meču Novaka nakon svega što se desilo na početku seta, kada je malo falilo da se meč prekine.

I Alcaraz je u pauzi između setova tražio medicinsko vrijeme, jer je udario šakom u stolicu, bijesan zbog poraza. Tom prilikom je povrijedio prst.

Treći set je počeo mirno u prva četiri gema. Novak je u petom propustio dvije break lopte, ali je zato u sedmom oduzeo servis Alcarazu. Đoković je iskoristio tek petu break šansu i poveo sa 4:3.

U narednom gemu je potvrdio break i stigao na gem od trijumfa.

Ali ni to nije bilo dovoljno u ovom meču. Prava ludnica je tek nastala.

U devetom gemu je Đoković propustio dvije meč lopte, a u desetom je servirao za meč. Gem je trajao više od 10 minuta, Đoković je ispustio nove dvije meč lopte, ukupno četiri, pa je Alcaraz stigao do breaka i izjednačenja 5:5.

Alcaraz je u dva prethodna gema spasio četiri meč lopte, a onda je u svom servis gemu spasio čak četiri break lopte. I stigao na gem od trijumfa. Novak je uspio da uvede i treći set u taj-brejk.

I ponovo je dobio taj-brejk. Poveo je sa 3:0, Alcaraz se vratio na 3:3, a teniseri su do 5:4 uzimali svoje poene. Tada je Novak napravio mini-break za 6:4, a onda i odservirao za 7:4 i konačnu pobjedu nakon tri sata i 49 minuta.

ĐOKOVIĆ - ALKARAZ 5:7, 7:6 (9:7), 7:6 (7:4)

Ne propustite