NOVAK SAZNAO VRLO LOŠU VIJEST, OVO MU NIJE TREBALO BAŠ SADA: Desilo se ono što Đokovićevi navijači nisu nikako željeli

Tenis
NOVAK SAZNAO VRLO LOŠU VIJEST, OVO MU NIJE TREBALO BAŠ SADA: Desilo se ono što Đokovićevi navijači nisu nikako željeli
,

Srpski teniser Novak Đoković se plasirao u finale Mastersa u Sinsinatiju.

Drugi reket svijeta je bio bolji od Nijemca Aleksandra Zvereva sa 7:6 (7:5), 7:5 u meču koji je trajao nešto više od dva sata.

Nole nije uspio da nađe rješenje za agresivan servis Zvereva koji je u 10. gemu prvog seta počeo da pravi greške i srpskom teniseru omogućio čak tri set lopte. Đoković nije uspio iskoristiti nijednu, pa je set ušao u taj-brejk u kojem se naš teniser bolje snašao.

Na početku drugog seta, Novak oduzima servis protivniku, a tokom ostatka meča Zverev je stalno tražio priliku da se vrati u igru. To mu uspijeva u 10. gemu kada izjednačava rezultat (5:5), ali već u narednom gemu Novak vraća stvari u svoju korist i osigurava finale Sinsinatija, gdje će imati priliku da se "osveti" Alcarazu za poraz u finalu Vimbldona.

Španac je bio bolji od poljskog tenisera Huberta Hurkača sa 2:6, 7:6 (7:4), 6:3 poslije nešto više od dva sata igre.

To ujedno znači da Novak Đoković neće uspjeti da prestigne Španca prije US opena. Alkaraz je ulaskom u finale osigurao lidersku poziciju na ATP listi najmanje do kraja grend slema u Njujorku, što je izazvalo razočarenje u Srbiji i u Noletovom taboru zasigurno.

Ne propustite