RAT NA VRHU ATP LISTE, ĐOKOVIĆ I ALKARAZ U ŽESTOKOM KLINČU: Evo kad bi Srbin opet mogao na sami tron, bliže je nego očekujete

Tenis
RAT NA VRHU ATP LISTE, ĐOKOVIĆ I ALKARAZ U ŽESTOKOM KLINČU: Evo kad bi Srbin opet mogao na sami tron, bliže je nego očekujete
,

Novak Đoković i dalje je drugi teniser svijeta. Karlos Alkaraz čuva tron, iako je na mastersu u Torontu eliminisan u četvrtfinalu.

Trenutno Španac ima 9.395 bodova, samo 600 više od srpskog tenisera, koji je drugi na ATP listi sa 8.795 poena. Ali, naš teniser može da se vrati na tron prije US opena, posljednjeg grend slema u sezoni.

 Ako Alkaraz ispadne prije finala mastersa u Sinsinatiju, koji je počeo u nedjelju, Đokoviću bi titula donijela povratak na svjetski vrh. U teoriji bi Nole mogao na prvo mjesto i samim ulaskom u finale, ali bi Karlos morao da ispadne mnogo prije finala, što je teško očekivati. Špancu je da sačuva prvu poziciju potrebno da uđe bar u finale mastersa u Sinsinatiju, a tada ga ni trijumf Novaka Đokovića u tome ne bi zaustavio. 

Nije bilo velikih promjena u top 10. Treći teniser svijeta je Danil Medvedev (6.530), pa slijede: Stefanos Cicipas (5090), Holger Rune (4,790), napredovao je Janik Siner poslije pobjede u Torontu (4,725), Kasper Rud (4.715), Andrej Rubljov (4.595), deveti na svijetu je Tejlor Fric (3.605), dok je na desetom mjestu Frensis Tijafo (3.050). Rafael Nadal je i ove nedjelje na 140. mjestu (445), a zbog povrede se na teren neće vraćati ove sezone. 

Novak se vratio u Ameriku poslije dvije godine i čeka ge težak posao u Sinsinatiju. Rival u drugom kolu biće mu bolji iz meča Fokina/Ečeveri, pa bi u trećem kolu mogao da igra sa Norijem ili De Minorom, u četvrtfinalu bi ga čekali Siner ili Fric, a u polufinalu Rune ili Medvedev, dok prije finala ne može da igra sa Alkarazom ili Cicipasom.

Ne propustite