SRBIJA, ALI I SVI FANOVI U POTPUNOJ NEVJERICI! Đoković: Razgovarao sam s timom, zaključili smo da je...

Tenis
SRBIJA, ALI I SVI FANOVI U POTPUNOJ NEVJERICI! Đoković: Razgovarao sam s timom, zaključili smo da je...
,

Drugi reket svijeta, Novak Đoković, izgubio je nedavno finale Wimbledona u pet setova od mlađahnog Carlosa Alcaraza. Brojni Novakovi fanovi bili su potpuno razočarani, baš kao i sam Srbin.

Očekivao se 24. Grand Slam, a uslijedilo je bolno prizemljenje. Španac je potpuno zasluženo slavio, bio bolji većim dijelom meča i dokazao da je prava budućnost tenisa.

Ukoliko ne bude imao nešto ozbiljniju konkurenciju, mogao bi čak dostići uspjehe velike trojke - Federer, Nadal i Đoković.

U međuvremenu, Đoković je otkazao nastup na ovogodišnjem izdanju ATP turnira iz serije Masters 1000 u Torontu, koji će se igrati od 7. do 13. avgusta.

Fanovi su to prihvatili u nevjerici, ikao je kao razlog naveo umor.

Đoković je posljednji nastup imao u Wimbledonu gdje je, kako smo već spomenuli, prije osam dana izgubio finale od Carlosa Alcaraza, a prethodno je igrao Roland Garros u Parizu gdje je osvojio naslov pobjednika 11. juna (nakon što je Alcaraz bio primoran predati zbog povrede).

"Uvijek sam uživao u Kanadi, ali nakon razgovora s mojim timom zaključili smo kako je ispravna odluka preskočiti ovaj turnir", objavio je Đoković.

Đoković je Masters u Torontu osvajao 2007., 2011., 2012. i 2016. godine.

Novaku sada slijede pripreme za US Open, gdje će mu također najveći rival biti upravo prvi reket svijeta, Carlos Alcaraz. Očekuje nas još jedna velika bitka...

Ne propustite