Zuckerberg priznao: U svom životu sam uglavnom pravio greške

Internet
Zuckerberg priznao: U svom životu sam uglavnom pravio greške
Mark Zuckerberg svjedoči da je pravio nekoliko grešaka tokom kreiranja Facebooka...

Stvaranje najveće društvene mreže na svijetu nije moglo da prođe bez izazova, a Mark Zuckerberg svjedoči da je pravio nekoliko grešaka tokom kreiranja Facebooka. Ipak, prvi čovjek ove mreže kaže da nije trošio puno vremena razmišljajući o njima.

„Učimo zahvaljujući greškama“, rekao je on tokom javnog obraćanja zaposlenima. 

„Najveći broj stvari koje sam učinio bile su greške. Bit ćete uspješni, ako ispravite barem nekoliko stvari“. 

Facebook svake nedjelje drži javne sastanke na kojima zaposleni Zuckerberga mogu pitati sve što ih interesuje o viziji i strategiji kompanije. 

Jedna nedavna greška koju je osnivač Facebooka pomenuo tokom posljednje sesije je kontroverzni eksperiment koji je prošlog ljeta izazvao pravi bijes korisnika ove društvene mreže. Kritičari su eksperiment o manipulisanju emocija ocijenili kao „neetičan“ i rekli da je tim Facebooka za prikupljanje podataka otišao predaleko. 

Nije neuobičajeno da Facebook ispituje i testira korisnike i provjeri kako reaguju na promjene u opcijama na platformi, ali je ovog puta trebalo da se izvrši pažljivija evaluacija eksperimenta, smatra Zuckerberg. 

Ipak, on provodi vrlo malo vremena žaleći zbog grešaka, zbog čega je fokusiran na to da bude proaktivan lider, umjesto reaktivan. 

- Previše se stvari događa tokom dana i ja mogu da reagujem na njih, ali odlučujem da aktivno radim na stvarima koje tek treba da se dese - rekao je Zuckerberg.

Ne propustite