Velika ljubav sa tragičnim krajem: Kako su se voljeli Kylie Minogue i Michael Hutchence

Lifestalgija
Velika ljubav sa tragičnim krajem: Kako su se voljeli Kylie Minogue i Michael Hutchence
Bili su najpopularniji par na muzičkoj sceni - mistični roker i popularna djevojka iz komšiluka. A onda se desila tragedija o kojoj se i danas priča.

Frontmen grupe INXS Michael Hutchence i australijska "džepna Venera" Kylie Minogue imali su strasnu romansu. U novoj biografiji o životu muzičara, čiji je autor fotograf i njihov prijatelj Richard Simpkin, otkriveni su detalji njihove veze.

Biografija sadrži i do sada neobjavljene slike, koje su nastale u periodu od kada je Hutchence imao 29, do njegove 36 godine, odnosno godinu dana prije njegove smrti.

km2

Simpkins je imao samo 15 godina kada je sa fotoaparatom u ruci počeo da prati tada 29-godišnjeg muzičara i njegovu 21-godišnju djevojku. Vremenom se zbližio sa Hutchenceom i nastavio da ga prati i fotografiše narednih osam godina, sve dok Michael nije oduzeo sebi život u hotelskoj sobi u Sydneyu 1997.

"Kylie i Michael su bili veoma bliski. Kada su bili u različitim državama, slao joj je faks u kojem joj je pisao da je voli. Ona ga je obožavala, to je bilo jasno. I on je volio nju, a kasnije se šalio da ju je pokvario. Promjenio je njen imidž, postala je seksepilnija, a njemu se ta promjena dopadala. Više nije bila djevojka iz komšiluka", navodi Richard u biografiji.

km3

Par se zabavljao od 1989. do 1991, ali su ostali bliski prijatelji sve do njegove smrti. Nakon raskida, pjevač je imao romanse sa mnogim poznatim glumicama, manekenkama i pjevačicama, uključujući Helenu Kristensen i Paulu Yates, sa kojom je dobio ćerku Tiger Lily.

km4

"Kćerka je bila njegovo najveće dostignuće, veće čak i od grupe INXS. Michael ju je obožavao. Bio je veoma orijentisan ka porodici i želio je još djece, ali to je bilo neizvodljivo jer je stalno bio na putu."

km5

Tiger Lily imala je tek nešto više od godinu dana kada je Michael pronađen mrtav u 37 godini. Imala je samo četiri godine kada je njena majka preminula od predoziranja narkoticima. Ona danas ima 19 godina i živi sa svojim očuhom Bobom Geldofom.

Ne propustite