Prisjetite se neke davne mladosti (FOTO)

Lifestalgija
Prisjetite se neke davne mladosti (FOTO)
1980-te ...

Triko. Nekada je bio obavezna oprema za djevojčice na časovima fizičkog vaspitanja. Bili su crni ili crveni sa zvjezdicama ili bijelim prugama sa strane. Kako su bili izrađeni od čiste sintetike, nisu bili pretjerano prijatni za nošenje (posebno ljeti).

stvari1

Crne baletanke. Nekada obavezan dio opreme za fizičko. U pojedinim školama su čak i dječaci morali da ih nose. Ulazak u fiskulturnu salu je bio strogo zabranjen bez njih. Po tom pitanju su nastavnici bili neumoljivi. Znači, ako zaboravite da ih ponesete u školu, čeka vas trčanje kući za vrijeme velikog odmora.

stvari2

Sjećate li se čuvenih gumenih čizama "Akiak", koje su 80-ih godina svi nosili? Pravila ih je Obuća "Beograd". Prodavale su se u žutoj, crvenoj i plavoj boji. Bile su nevjerovatno tople i što je najbitnije nisu propuštale vodu pa su noge bile suhe i poslije cjelodnevnog sankanja.

25-18

Sjećate li se kad smo u samoposlugama kupovali Coca Colu u staklenim bocama od 1 litre? Bilo je to davnih 80-ih kada plastične boce još nisu ušle u primjenu. Te staklene flaše su bile povratna ambalaža pa smo u prodavnice išli noseći prazne flaše koje smo poslije davali prodvačicama na kasi. Mnogi kažu da je Coca-Cola u staklenim flašama imala daleko bolji ukus od ove današnje koja se prodaje u plastičnoj ambalaži.

stvari3

Dezert našeg djetinjstva! Žumance sa šećerom. Mutiš dok ti ruke ne otpadnu, pa ti poslije ova poslastica dođe kao nagrada za uloženi trud. Sjećate li se krckanja šećera pod zubima?

stvari4

Ne propustite