BRITANSKI "TELEGRAF" ZAPUŠIO USTA SVIM NOVAKOVIM KRITIČARIMA: "Ako on kaže da je Đoković GOAT..."

Tenis
BRITANSKI "TELEGRAF" ZAPUŠIO USTA SVIM NOVAKOVIM KRITIČARIMA: "Ako on kaže da je Đoković GOAT..."
.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković osvojio je svoj 23. Grend slem, a titula na Rolan Garosu po mnogo čemu je istorijska.

Novak se izdovjio u odnosu na Nadala i Federera po broju grend slemova, ali ni to nije bilo dovoljno brojnim kritičarima, i pojedinim medijima, pa su doveli u pitanje "GOAT" debatu. Kako je u loži Novaka Đokovića, bio i legendarni kvoterbek Tom Brejdi, to je poslužilo britanskom Telegrafu "zapuši usta" svima koji kritikuju srpskog tenisera.

- Ako Tom Brejdi kaže da je srpski najveći, onda je to za mene dovoljno dobro - stoji na početku teksta, a onda novinar Oliver Braun nastavlja:

- Od svih poznatih ličnosti koji su u ložama pratii meč Đokovića u Ruda na stadionu Filip Šatrije, najupadljiviji je bio Tom Brejdi. Sve do svog penzionisanja ove godine u 45. godini, sedmostruki pobjednik Superboula istraživao je svaki put kako da pronađe eliksir vječne mladosti, propovjedajući vrline antiinflamatorne ishrane. Tako je produžio svoju karijeru na 23. sezone. Ali kako je Srbin osvojio svoju 23. Grend slem titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske, najveći kvoterbek, koji je sjedio u loži pored Đokovićeve supruge Jelene, znao je da posmatra možda najneuništivijeg sportistu od svih.

- Od jednog GOAT-a, drugom, komentar je na njihovo međusobno rukovanje poslije meča. I bilo bi teško ne saglasiti s sa tim, jer sve veći konsenzus da je Đoković, kao jedini čovjek koji je pobijedio na svakom turniru najmanje tri puta, najbolji igrač koji je ikada uzeo reket.

Ne propustite