ALKARAZ JE NA ZAGRIJAVANJU BIO OPUŠTEN, A KADA JE UGLEDAO NOVAKA: Živci mu nisu...

Tenis
ALKARAZ JE NA ZAGRIJAVANJU BIO OPUŠTEN, A KADA JE UGLEDAO NOVAKA: Živci mu nisu...
,

Teniser Karlos Alkaraz bio je izuzetno nervozan zbog meča sa Novakom Đokovićem, otkrio je fizioterapeut španskog igrača Huanjo Moreno.

Od trenutka kad je određen žrijeb za Rolan Garos, svi su čekali projektovani meč polufinala u kojem je trebalo da se sastanu Karlos Alkaraz i Novak Đoković. Prvi je mlad, maltene na početku karijere, ali je trenutno svjetski broj jedan. Drugi je iskusan, osvojio je 22 grend slem titule i korak ga deli od 23. istorijske, pošto ih toliko nikad niko nije osvojio.

705477-novak-djokovic-i-karlos-alkaraz-f

EPAIMAGESNovak Đoković i Karlos Alkaraz

Svjetski bukmejkeri davali su više šanse Špancu, vjerovatli su da samo on može da zaustavi Đokovića. Očigledno je to bio veliki pritisak, sa kakvim Alkaraz nije mogao da se nosi. U nekom trenutku se povrijedio, a onda i izgubio meč. Ipak, dan kasnije u izjavi za "Kadera kope", Alkarazov fizioterapeut Huanjo Moreno otkrio je koliko je Španac bio nervozan na pomisao da mora da izađe Novaku na crtu, piše Informer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Juanjo Moreno (@juanjo_moreno_m)

- Poraz uvijek boli. Uvijek ga je teško prihvatiti. Međutim, mi uvijek kažemo da to nije poraz nego lekcija. Liječio sam Alkaraza i poslije meča. Tijelo mu je dobro, mišići u redu. Bilo je dosta tenzije u meču i Karlos je uspijevao dobro sa njom da se nosi. Na zagrijavanju smo se dobro zabavljali, ali kako se meč približavao, sve više je bio napet. Živci mu nisu dali mira. Psihička napetost bila je očiglednija nego u ostalim situacijama - rekao je Huanjo Moreno.

Ne propustite