STIŽE NAM RETROGRADNI SATURN 17. JUNA: Vraća nas u MRAČNU prošlost - EVO ŠTA NAS ČEKA, LOŠE VIJESTI

Kiosk
STIŽE NAM RETROGRADNI SATURN 17. JUNA: Vraća nas u MRAČNU prošlost - EVO ŠTA NAS ČEKA, LOŠE VIJESTI
-

Saturn počinje da se kreće retrogradno od 17. juna do 4. novembra 2023. po prvi put otkako je ušao u znak Riba.

Dok Saturn putuje retrogradno, on nas vodi da pogledamo svoje prošle postupke i vidimo gdje smo izbjegli ili možda zaboravili da preuzmemo odgovornost ili postavimo granice. Kao naš glavni učitelj, Saturn se osvrće na proteklih nekoliko mjeseci, provjeravajući da li smo uradili svoj domaći zadatak i prihvatamo li ponuđene lekcije.

Saturn počinje da se kreće retrogradno od 17. juna do 4. novembra 2023. po prvi put otkako je ušao u znak Riba. Saturn provede oko šest mjeseci u godini retrogradno, ali ova retrogradnost je posebno značajna jer je to prvi put da će se Saturn kretati retrogradno kroz Ribe otkako je ušao u ovaj znak još u martu. Osim toga, samo nekoliko sati nakon što se Saturn otisne na svoje podzemno putovanje, dešava se mladi Mjesec u Blizancima, koji će pojačati početnu energiju ovog retrogradnog kretanja.

Saturn je učitelj Zodijaka

Saturn se smatra glavnim učiteljem Zodijaka. Donosi neke izazovne lekcije, ali one nas potiču da rastemo i dosegnemo najveći mogući potencijal. Kad god je Saturn aktivan, može donijeti oštra buđenja, ali i mnoge nagrade ako smo voljni pristupiti i obaviti posao.

Saturn nas vodi da preuzmemo odgovornost za svoje živote, prihvatimo svoje postupke i odluke i naučimo kako da postavimo granice. To je vrlo jednostavna, crno-bijela energija koja nas inspiriše da budemo ambiciozni, visoko ciljamo i nadmašujemo se u svemu što nam je suđeno. Saturn takođe može da predstavlja probleme s muškom energijom, figurom oca ili s autoritetom.

Dok Saturn putuje retrogradno, on nas vodi da pogledamo svoje prošle postupke i vidimo gdje smo izbegli ili možda zaboravili, da preuzmemo odgovornost ili da postavimo granice. Kao naš glavni učitelj, Saturn se osvrće na proteklih nekoliko mjeseci, provjeravajući da li smo uradili domaći zadatak i prihvatamo li ponuđene lekcije.

Saturn je prvi put ušao u Ribe 8. marta 2023. Od 8. marta do 17. juna, koliko ste rasli? Kako ste sazrijevali? Koje su lekcije isplivale na površinu?

Vraćamo se u prošlost

Možda ćemo pronaći događaje iz prošlosti od ožujka/marta 2023. koji se ponovno pojavljuju kako bismo ih mogli ponovno proceniti. Problemi oko naše kreativnosti, ograničenja i blokada ili našeg emocionalnog zdravlja takođe mogu isplivati na površinu.

Saturn želi da budemo odgovorni za svoje postupke i život koji želimo voditi. Ako stvari ne idu kako želite, Saturn vas tjera da se suočite i gura vas da poduzmete korake potrebne da svoj život pomaknete na bolje mjesto.

Retrogradni Saturn može značiti da nastupa i spora energija, tako da to može biti proces koji zahtjeva strpljenje i vrijeme. Možemo se osjećati zaglavljenim ili nesigurnim kako dalje, ali taj osjećaj zaglavljenosti pojavljuje se samo zato što treba da si damo vremena da dođemo do srži problema.

Tokom retrogradnog Saturna, ako se osjećate zaglavljenim, to je zato što vam je suđeno da se usresredite na to gde se trenutno nalazite.

Dok Saturn putuje retrogradno kroz prvih 7 stepeni Riba, možemo primijetiti teme koje se tiču kreativnosti i kreativnih blokada, odgovornosti i zrelosti, stvaranja granica, duhovnih uvjerenja, mentalnog zdravlja.

Iako put do toga može biti težak, kada obavljamo Saturnov posao, često otkrivamo kako otključavamo nove potencijale, dostižemo novi nivo zrelosti i primamo nagrade. Zapravo, kada Saturn ponovo krene direktno, mogli bismo doživjeti nagradu za sav naš trud.

(Atma.hr)

Ne propustite