AUUUU, JE LI OVO MOGUĆE? Đoković današnjom pobjedom zaradio pravo bogatstvo, ali to nije sve: Evo kad bi se mogao vratiti na tron

Tenis
AUUUU, JE LI OVO MOGUĆE? Đoković današnjom pobjedom zaradio pravo bogatstvo, ali to nije sve: Evo kad bi se mogao vratiti na tron
.

Novak Đoković je u novom Grend slem finalu! Pobjedom protiv Karlosa Alkaraza sa 3:1, obezbjedio je bitku za trofej u nedjelju.

Ovo je bilo finale prije finala, čitav svijet je sa nestrpljenjem čekao duel, i gledali smo pravi spektakl u prva dva seta. Nevjjerovatni poeni i preokreti na obje strane, a onda je sjenku na sve bacila povreda Karlosa Alkaraza, koji se u jednom momentu samo ukočio, došlo je do problema sa listom desne noge i od tog momenta Alkaraz više nije mogao normalno da se kreće.

Nisu pomogli ni medicinski tajmauti, i jasno je bilo da Alkaraz do kraja ne može da se odupre Đokoviću, koji je obezbjedio novo finale.

Novak je ovom pobjedom nad Alkarazom obezbjedio 34 Grend slem finale, čime je oborio rekord, jer je pobjegao Federeru za četiri, koji je na drugom mjestu sa 31, dok ih Nadal ima 30.

Ali, ono što je najvažnije, Novak je ovom pobjedom došao na korak od istorije i prilike da postane najbolji svih vremena i zvanično, jer bi došao do 23. Grend slem titule i postao bi jedini sa takvim učinkom, jer je trenutno izjednačen sa Nadalom sa po 22 titule.

Takođe, Novak bi titulom na Rolan Garosu postao jedini u istoriji koji bi svaki Grend slem osvojio po tri puta, a trenutno je izjednačen i po tome sa Nadalom.

Plasmanom u finale Đoković je zaradio i 1.200 bodova i došao je takođe i na korak od povratka na prvo mjesto na ATP listi. Za to mu je potrebno da osvoji titulu, jer bi onda imao 7.595 bodova, dok će Alkaraz ostati na 7.175 i biće na drugom mjestu.

Takođe nije nezanemarljiva ni novčana nagrada, jer će Novak za plasman u finale dobiti 1.150.000 eura, a ukoliko trijumfuje, dobiće duplo više u finalu.

(Telegraf.rs)

Ne propustite