APSOLUTNI TRENUTAK MAGIJE, BRAVOOO: Tenisko savršenstvo Novaka Đokovića i pariška publika je ustala na noge

Tenis
APSOLUTNI TRENUTAK MAGIJE, BRAVOOO: Tenisko savršenstvo Novaka Đokovića i pariška publika je ustala na noge
,

Novak Đoković i Carlos Alcaraz trenutno igraju polufinale Roland Garrosa, a srpski teniser je dobio prvi set sa 6:3. Novak je odigrao zaista čudesno i zasluženo je uzeo prvi set, piše sportsport.ba.

Novak Đoković u Parizu pokušava doći do rekordnog 23. Grand Slama u karijeri. Protivnik u polufinalu Roland Garrosa je fenomenalni Španac Carlos Alcaraz.

Prvi set donio je fenomenalnu igru Novaka Đokovića. Iako je autsajder u ovom meču protiv 16 godina mlađeg protivnika.

Đoković je dominirao, imao je fenomenalne poteze, a posebno je impresivan bio četvrti gem kada je Nole došao do break lopte.

Publika je nakon ovog poena jednostavno morala ustati na noge. Pozdravili su teniskog genijalca koji izgleda neuništivo iako mu je 36 godina.

Potom je Đokoviću naglo pao procenat prvog servisa. Nekako je spašavao break lopte, posebno u sedmom gemu kada je spasio tri napada protivnika u gemu koji je trajao 14 minuta, a već na narednom servisu Novaka Đokovića, Španac je ponovo napao.

Smetao je Noletu i vjetar. Prašina mu je išla u oči, ali se ipak uspio nekako snaći i uzeti prvi set sa 6:3.

Novak Đoković nije omiljen lik među publikom širom svijeta. Srpski teniser je uglavnom taj protiv koga se navija na turnirima, a tako je bilo na početku turnira u duelu protiv Alejandra Davidovicha Fokine.

Određeni dio pariške publike je po završetku drugog seta odlučio izviždati Đokovića i to zbog toga što je uzeo medicinski time out dok njegov rival nije bio na terenu.

Uslijedili su žestoki zvižduci. Na njih je Novak odgovorio mahanjem rukama i pozivom da zvižde još više, a zatim ih je nagradio aplauzima.

"Određene grupe ljudi ili individualci dolaze samo kako bi mi zviždali bez obzira šta ja radio. To je izraz nepoštovanja. Nekad samo pustim, ali ponekad zaslužuju odgovor", rekao je Đoković i dodao je:

"Moj odnos s publikom u Parizu ima uspona i padova. Ipak, vjerujem i osjećam da me podržavaju", poruka je Novaka Đokovića.

Izvor: sportsport.ba

Ne propustite