Ovaj grad u Europi je najbolji za odgajanje djece

Kiosk
Ovaj grad u Europi je najbolji za odgajanje djece
-

Istraživanja pokazuju da se u vrhu liste najboljih mjesta za obitelji tj. za odgajanje djece nalazi Bern u Švicarskoj.

Smještena između Francuske, Njemačke i Italije, ova mala zemlja privlači svojim sjajnim uvjetima za život, prije svega, za odgajanje djece.

Za one koji ne vide sebe u nekoj nordijskoj zemlji, koje su po pravilu favorit mnogima koji se sele u inozemstvo, Švicarska i grad Bern mogu biti pun pogodak.

Zdravstvena usluga i obrazovanje su među najvišim na svijetu, a uz to, priroda je baš kao s razglednice i zrak je jako čist, te nije teško shvatiti zašto je Švicarska tako privlačno mjesto za život za obitelji.

Posebno hvaljeni su tamošnji liječnici i bolnice, a nadaleko je čuvena i sigurnost u Švicarskoj. Djeca tamo uglavnom sama idu u školu, roditelji ne moraju brinuti hoće li im se nešto dogoditi, ona se od malih nogu odgajaju da budu nezavisna.

Troškovi života u Švicarskoj nisu mali, ali plaće su uglavnom jako visoke, te je to jedna od najboljih zemalja u Europi po kvaliteti života.

svicarska-zastava-b382ff2c84e01f49a0c6e4bb9d18030e-view-article-new

Zanimljivo je da u Bernu živi tek nešto više od 130.000 stanovnika, od kojih su 17 posto doseljenici. Grad leži na velikoj visoravni i zbog jedinstvene ljepote omiljena je destinacija mnogih turista.

Ako se preselite u Bern, imat ćete priliku uživati u mnogim zanimljivostima, kao što su stari grad, Einsteinova kuća, botanički vrt. Inače, diljem Švicarske postoji mnogo prostora na otvorenom za istraživanje i mnoštvo objekata prilagođenih djeci.

Pored toga, doseljenici u Švicarskoj imaju pristup vrhunskom obrazovanju. Švicarski obrazovni sustav obuhvaća privatne, javne i međunarodne škole, kao i internate.

Djeca u Švicarskoj pohađaju školu do 15. godine. Nakon toga mogu nastaviti školovanje u višim srednjim ili stručnim školama, a zatim da idu na neke od najboljih sveučilišta na svijetu.

Na kraju, tu je još jedan ključni čimbenik koji Švicarsku čini tako privlačnom za obitelji – politička stabilnost i neutralnost, što je na duže staze svakako veliki plus, prenosi Danas.rs.

Ne propustite