VJERUJE SE DA OVE NAVIKE PRIVLAČE SIROMAŠTVO I NESREĆU: Svaka kuća ih svakodnevno praktikuje

Kiosk
VJERUJE SE DA OVE NAVIKE PRIVLAČE SIROMAŠTVO I NESREĆU: Svaka kuća ih svakodnevno praktikuje
.

Mnogi ne znaju koje navike, prema feng šuiu privlače bijedu u kući, a svakodnevno ih praktikuju.

Feng Šui je stara kineska vještina koja stvara harmoniju između pojedinca i njegovog okruženja. Predstavlja drevnu tehniku uređenja životnog prostora, koja zastupa stav da je vrlo bitno kakva nam energija kruži u kući. Vjeruje se da atmosfera u kući treba da bude jaka i pozitivna.

Prema Feng šuiu, vjeruje se da određeni predmeti u kući mogu privući nesreću i bijedu, a isto tako važi i za određeni položaj stvari u kući.

1. Isprljana garderoba u uglu sobe

Ovo je prva stvar na koju feng šui stručnjak upozorava kada je primjeti u kući. Treba da znate da se na tom mjestu odliva pozitivna energija iz doma. U svakoj porodici treba da postoji prostor gdje će se odlagati garderoba za pranje.

2. Cipele ispred vrata

Bez obzira da li su poređane ispred ulaznih ili bilo kojih drugih vrata ovi predmeti su pravi “energetski vampiri” pogotovo ako su prljavi.

3. Hrpa starih papira i knjiga

Ukoliko ih sakupljate, čuvajte ih na policama. Razbacani po prostoru, ovi predmeti donijeće lošu energiju.

4. Okrnjeni sudovi

Polomljeno posuđe donosi lošu energiju ko god da ga koristi, tvrde feng šui stručnjaci. Korišćenje ovakvog posuđa može uticati na karijeru ili finansije.

5. Prazne tegle soli, šećera i riže

Svima nam se dešava da nam zalihe najneophodnijih namirnica nestane, međutim nikada ne treba dopustiti da vam tegle u kojima držite pirinač, so i šećer budu potpuno prazne. Police sa praznim teglama u kuhinji utiču na sreću i harmoniju u porodici.

6. Mjesto za sjedenje ili spavanje ispod grede

Drvene grede su jedan od omiljenih dizajnerskih elemenata koji rado i četo viđamo u domovima. Međutim, ukoliko postavite krevet ispod ovog detalja znajte da su otrovne strijele negativne energije usmjerene ka vama, objašnjavaju feng šui stručnjaci.

7. Male porcije pirinča u tanjiru

Kada služite hranu gostima ili ukućanima pobrinite se da svaki član ima hrane više nego dovoljno. Ovo pravilo najprije važi za pirinač. Po feng šui pravilima, nedostatak pirinča u tanjiru znači i nedostatak blagostanja.

Ne propustite