"IZGUBIO SAM BEBU", GUDELJ SE RASPLAKAO PRED NAVIJAČIMA: A o potezu Rakitića PRIČA REGION, EVO ŠTA JE URADIO ČIM JE NEMANJA ZAJECAO

Kiosk
"IZGUBIO SAM BEBU", GUDELJ SE RASPLAKAO PRED NAVIJAČIMA: A o potezu Rakitića PRIČA REGION, EVO ŠTA JE URADIO ČIM JE NEMANJA ZAJECAO
-

Po sedmi put u historiji nogometaši Seville osvojili su Evropsku ligu, a tim povodom priređen je veliki doček za tim iz Andaluzije pred više desetaka hiljada navijača na ulicama Seville.

Nakon što su iz Budimpešte stigli avionom, crvenim autobusom bez krova krenuli su prema središtu grada. S ulica su im mahale hiljade razdraganih navijača u crvenim i bijelim majicama, a dva kapitena, Jesus Navas i Rakitić, izašla su s peharom pred lokalne fontane, na kojima tradicionalno slave velike uspjehe.

Zatim su otišli do gradske katedrale, a potom i gradske vijećnice, gdje ih je primio gradonačelnik te im zahvalio na sjajnom uspjehu.

Srbijanski nogometaš rasplakao se pred navijačima

S gradskog balkona nogometaši Seville obratili su se mnoštvu na trgu, a posebno je emotivno bilo onog trenutka kad je Nemanja Gudelj, srbijanski nogometni reprezentativac, uzeo mikrofon.

Iza njega je teška godina u kojoj je umalo ostao bez brata Dragiše, kojem je pozlilo na utakmici nižeg razreda španskog nogometa. Srušio se i ostao bez svijesti, bio je mrtav tri minute, ali liječnici su ga uspjeli spasiti. Trenutačno se dobro oporavlja i ugrađen mu je defibrilator.

Nažalost, to nije bila jedina nedaća koja je zadesila srpskog nogometaša. On i njegova djevojka Anastasija Ražnatović ostali su bez djeteta. Bili su presretni zbog dolaska prinove, ali djevojka je morala prekinuti trudnoću.

Rakitić pokazao veliko srce

“Ovo mi je najteža godina u životu. Izgubio sam brata na tri minute. Izgubio sam bebu”, kazao je Gudelj, koji se slomio pred navijačima i suigračima. Kada je Rakitić to vidio, odmah je zagrlio srbijanskog nogometaša i pozvao navijače da mu izraze podršku.

Počelo je skandiranje, a legendarni hrvatski nogometaš još je jednom pokazao koliko srce ima. Podsjetimo, nakon posljednjeg sudijskog zvižduka on i Jesus Navas uzeli su majicu s imenom Sergija Rica, bivšeg suigrača i golmana PSG-a, koji je zaradio teške povrede glave nakon pada s konja.

 

Ne propustite