MEKANE I VAZDUŠASTE KIFLICE BEZ JAJA, MARGARINA I MLIJEKA: Brzo se prave, a toliko su ukusne da će vam svi TRAŽITI RECEPT

Praktična žena
MEKANE I VAZDUŠASTE KIFLICE BEZ JAJA, MARGARINA I MLIJEKA: Brzo se prave, a toliko su ukusne da će vam svi TRAŽITI RECEPT
-

Posne kiflice mekane kao duša, lako se pripremaju, još brže su gotove i cijela kuća će vam zamirisati od njih!

Najukusnije posne kiflice, koje su gotove za 30 minuta. Još jedna odlična stvar, kod ovih kiflica je što su ukusne i sutradan (spakujte ih u čistu kesu-činiju i ostavite u frižideru, kako bi duže ostale sveže).

Možete da ih filujete raznim džemovima, kremovima ili da ih ostavite prazne.

SASTOJCI:

* 500g Brasna
* 20g Kvasca
* 250ml tople Vode
* 50 ml Ulja * 1 kasicica soli
* 1 kasicica secera
* susam
* posni majonez (za premazivanje (ili istopite margarin-maslac)

325583-kiflice-ff

PRIPREMA:

Odmah ukuljučite rernu na 200C da se greje.

U veću činiju izmrvite kvasac, dodajte kašičicu šećera i brašna, 250 ml tople vode, 50 ml ulja promiješajte. Postepeno dodajte 500 g Brašan i so.

Sve sastojke sjedinite i umestite glatko tijesto. Sve se radi odmah, ni kvasac, ni testo ne ostavljajte da raste. Od tijesta razvucite krug debljine 2-3 mm i isjecite na 16 dijelova.

Kiflice možete da pravite slatke i slane. Možete da ih punite džemom, kremovima ili da ostative prazne. Trouglove urolajte u kiflice.

Slane kiflice premažite sa posnim majonezom ili istopljenim margarinom (maslacem ili jajetom, ako ne postite) i pospite susam po njima.

Pecite na 190C dok ne porumene,oko 20 minuta.

Način pripreme možete pogledati u videu. Prijatno!

 

Ne propustite