ORIGINALNI ČIZKEJK PO DETALJNOM RECEPTU ZA POČETNIKE: Nema jednostavnijeg načina, a uspijeva čak i neiskusnim domaćicama

Praktična žena
ORIGINALNI ČIZKEJK PO DETALJNOM RECEPTU ZA POČETNIKE: Nema jednostavnijeg načina, a uspijeva čak i neiskusnim domaćicama
-

Ukoliko ste početnik u kuhinji a željeli bi ste da spremite neku poslasticu za porodicu i prijatelje, ovaj recept je idealno rješenje za vas!

Detaljan recept za čizkejk sa bobičastim voćem idealan za početnike.

KORA

Pomešati 300g mlevenog keksa (preporuka - plazma)
125g otopljenog margarina/putera i malo mleka (50 - 100ml), tek toliko da se kora lijepo oblikuje.
Umijesiti koru rukama pa prebaciti u kalup.
*Po želji dodati šećer u prahu.
 

BIJELI FIL

Umutiti 500ml slatke pavlake u čvrst snijeg.
Dodati 400g neslanog (neutralnog) sira (preporuka Ella sir)
Dodati šećer u prahu po ukusu 50-100g, (savet-dodavati kašiku po kašiku pa probati, nema potrebe dodavati ni previse šećera jer je slatka pavlaka već sama po sebi slatka).
Dodati kesicu istopljenog želatina (pripremiti po uputstvu sa kesice). Dodavati malo po malo i mutiti mikserom. Kada se sve izjednači sipati preko kore.

VOCNI FIL

Voće po izboru prokuvati u šerpici sa šećerom (po ukusu). Količina voća je proizvoljna (ja uglavnom koristim od 400 do 800g voća).
Kada dobijete kašastu smesu tada je gotovo. Ostaviti da se u potpunosti ohladi, zato vam je moj savjet da voće pripremite na pocetku kako bi se ohladilo za vreme pravljena kore i fila.
Dodati kesicu istopljenog želatina i dobro promiješati pa sipati preko fila. Ostaviti u frižideru na par sati ili preko noci.

Savjet: Ukoliko budete koristili jagode ili višnje obavezno kada se voće ohladi, ubaciti u blender kako bi se napravila kaša. Kada su maline u pitanju nema potrebe

(Stil)

 

Ne propustite