EVO KAKO DA PRAVILNO OBRIŠETE EKRAN TELEVIZORA: 1 stvar nikako ne treba da radite, SAMO ĆETE GORE ZAMRLJATI

Sve za dom
EVO KAKO DA PRAVILNO OBRIŠETE EKRAN TELEVIZORA: 1 stvar nikako ne treba da radite, SAMO ĆETE GORE ZAMRLJATI
-

Moderniji televizori i uređaji koji imaju LCD ili OLED ekrane zahtjevaju nešto drugačije održavanje od starijih modela televizora.

Prema riječima Džesike Ek, stručnjaka za čišćenje iz Američkog instituta za čišćenje, savremeni ekrani imaju isti način održavanja i moramo biti veoma pažljivi kada biramo sredstva kojima planiramo da čistimo. Takođe, stoji da isključujemo uređaje radi bezbjednosti, ali i zato što ćemo bolje vidjeti tačke na ekranu.

Prvo pravilo pri čišćenju ekrana je da koristite krpe od mikrovlakana, jer su noviji ekrani osjetljiviji. Materijal ovog platna sadrži mikrovlakna čiji pritisak na ekran smanjuje mogućnost ogrebotina. Ek ističe da nikada ne koristimo peškire, maramice i druge slične materijale.

Ona savjetuje da ove površine čistite laganim pokretima, kako ne biste uništili piksele, a to se posebno odnosi na uglove uređaja. Pored toga, navodi se da krpa za čišćenje uređaja treba da bude isključivo namenjena sličnim površinama, kako ne bi ostali tragovi drugih površina.

Kada je u pitanju izbor sredstava, možete koristiti bilo koje sredstvo namijenjeno čišćenju ekrana, ali ga nemojte nanositi direktno na uređaje. Nanesite sredstvo na krpu, a zatim očistite ekrane. Kao završni savjet, navodi se da izbjegavate čišćenje u krugovima, kako ne biste dobili crte, prenosi Klix.ba.

Ne propustite