Pobjegao iz zatvora pa im poslao razglednicu sa Tajlanda

Kiosk
Pobjegao iz zatvora pa im poslao razglednicu sa Tajlanda
-Osuđenik koji je pobjegao iz belgijskog zatvora nasmijao je svoje nekadašnje cimere, pošto je poslao razglednicu sa porukom: "Pozdrav sa Tajlanda."

Osuđenik koji je pobjegao iz belgijskog zatvora nasmijao je svoje nekadašnje cimere, pošto je poslao razglednicu sa porukom: "Pozdrav sa Tajlanda."

Ualid Sekaki jedan je od petorice osuđenika koji su u decembru prošle godine pobjegli iz zatvora u pokrajini Antverpen, tako što su preskočili zatvorski zid i domogli se automobila za bjekstvo, koji je bio parkiran u blizini.

Pismo je bilo adresirano na tri upravnika. U koverti se nalazila njegova zatvorska značka i razglednica na kojoj je pisalo: "Pozdrav sa Tajlanda", prenosi "Independent".

Vlasti vjeruju da je pismo autentično, mada nije sigurno da se bjegunac nalazi na Tajlandu. Dok su trojica zatvorenika uhvaćena ubrzo nakon bjekstva, a četvrti u Nizozemskoj, Sekakiju nije bilo ni traga ni glasa sve do pojave razglednice.

Sekaki je porijeklom Marokanac. Uhapšen je 2017. godine pošto je policija u njegovom automobilu pronašla 25.000 tableta ekstazija.

Njegov stariji brat, Ašraf, takođe je nekoliko puta pobjegao iz zatvora, a 2009. godine za bjekstvo je koristio helikopter, prenosi "RTS".

Ne propustite