PRELIV NE MOŽE BITI UKUSNIJI: Napravite ćufte u ovom neodoljivom sosu, prste ćete polizati
Ručak je za poželjeti.
Ručak je za poželjeti.
Sastojci:
600 g mlevenog mesa
30 g prezli
kora od limuna
6 kašika peršuna
jaje
450 ml goveđe supe
150 ml belog vina
150 g jogurta
2 kašike brašna
biber
Priprema:
Mleveno meso pomešajte s prezlama, jajima, limunovom korom i seckanim peršunom. Začinite suvim biljnim začinima i napravite 20 manjih ćufti. Supu i vino sipajte u lonac, pustite da provri i onda dodajte ćufte. Kuvajte ih tačno 20 minuta i izvadite. Pomešajte brašno i jogurt, dodajte u lonac i pustite opet da provri. Ćufte prelijte ovim sosom i servirajte.