CVIJEĆE NIKAKO NE ZALIVAJTE NA OVAJ NAČIN, UVENUĆE VAM: Baštovan otkriva cake za BOLJI RAST - važno je i doba dana

Praktična žena
CVIJEĆE NIKAKO NE ZALIVAJTE NA OVAJ NAČIN, UVENUĆE VAM: Baštovan otkriva cake za BOLJI RAST - važno je i doba dana
-

Jedan baštovan otkriva kako se pravilno zaliva cvijeće da vam tokom leta ne bi pre vremena uvenulo...

Polako već kreću nešto veće temperature, a kada dođe ljeto, ne samo što mi skapamo od žege, već i naše biljke. Ukoliko ste ljubitelj cvijeća, ispravnim zalivanjem možete da izbegnete njegovo sušenje.

Ranije smo pisali koje cveće je idealno za hlad, a koje za sunčanu stranu vašeg doma ili terase, a sada jedan baštovan otkriva i na koji način treba da ga zalivate kako ne bi uvenulo od vrućine. Baštovan po imenu Majkl svim ljubiteljima cvijeća savjetuje da ne treba samo da se zaliva odozgo. Takođe, veoma je važno da izbegavate njegovo zalivanje sredinom dana kada je ujedno i najtoplije.

"Biljke ne bi trebalo da zalivate odozgo, već od korijena i trebalo bi da ih zalivate ujutru ili uveče", rekao je on u svom videu. Kako on sam koristi crokevo za zalivanje i dodatak za njega, poznatiji kao "pištolj za crijevo", savjetovao je na koji način se ispravno koristi. S obzirom da ovaj dodatak ima više različitih opcija za prskanje vode iz creva, svaka od njih ima posebnu namjenu. Pa tako, snažan mlaz nikako nije namijenjen za zalivnje biljaka, već za čišćenje, na primjer betona ili automobila. S druge strane, raspršujući mlaz je za nježno zalivanje sadnica. Za kraj, ovaj baštovan je savketovao da nikako ne zaboravite da namotate crijevo, jer zbog visokih temperatura voda u njemu može brzo da se zagrije.

 (MONDO)

Ne propustite