PARADAJZ KAO IZ BAŠTE NAJISKUSNIJIH BAŠTOVANA! Evo kako da vam plod uvek bude krupan, sočan i ukusan, tajna je u samo jednom triku!

Praktična žena
PARADAJZ KAO IZ BAŠTE NAJISKUSNIJIH BAŠTOVANA! Evo kako da vam plod uvek bude krupan, sočan i ukusan, tajna je u samo jednom triku!
,,,

Paradajz je neizostavan dio ljetnjih salata. Izuzetno je zdrav, pa sve više ljudi gaji tu povrtarsku kulturu kod kuće. Ukoliko živite u stambenoj zgradi i nemate gdje da zasadite paradajz, možete iskoristiti saksije i žardinjere za cvijeće za uzgoj čerija. 

Cijelog ljeta imaćete nadohvat ruke svježe, ukusne plodove, međutim, postoje cake kako da ih najbolje njegujete, piše Ekspres.

18038-paradajzsaksija-iff

 Pixabay.com Čeri paradajz može da se gaji u saksiji na terasi

Savjeti baštovana
Prema savjetu iskusnih baštovana, orezivanje paradajza nije neophodno osim ako ne uzgajate žbunaste sorte, ali je preporučljivio. Na taj način paradajz će nastaviti da cvijeta i rađa tokom cijele sezone, a plodovi će biti krupni, sočni i izuzetno ukusni. Ipak, mnogi nisu sigurni kako se sprovodi rezidba paradajza pa su za savjet upitali one sa više iskustva na društvenim mrežama.

- Ovo je moj paradajz, svjesna sam da moram da ga orezujem, ali ne znam odakle da počnem. Koje dijelove da odsječem, a šta da ostavim. Prvi put uzgajam ovo povrće i potrebna mi je pomoć - napisala je Klara Lamb na društvenim mrežama.

Uslijedio je savjet stručnjaka za baštovanstvo, Džejn Tarner. 

- Ako želite da orežete svoj paradajz, najbolje je da uklonite male stabljike koje se pojavljuju između glavnih i bočnih grana. Prošle godine sam prvi put primjenila taj trik i imala mnogo bolji prinos i ukusnije plodove - objasnila je ona.

(republika.rs)

Ne propustite