NADAL ŠOKIRAO ČITAVU PLANETU! NAVIJAČI U SUZAMA! Španac cijelom svijetu saopštio da ide u PENZIJU! (VIDEO)

Tenis
NADAL ŠOKIRAO ČITAVU PLANETU! NAVIJAČI U SUZAMA! Španac cijelom svijetu saopštio da ide u PENZIJU! (VIDEO)
,

Španski teniser Rafael Nadal objavio je danas na konferenciji za medije da će sljedeće godine završiti karijeru, objavila je španska "Marka".

Cijeli svijet je ostao u šoku nakon što je slavni Španac saopštio da će 2024. godina biti njegova posljednja u profesionalnoj karijeri.

- Ako nastavim da igram sada, mislim da neću moći da igram na turnirima sljedeće godine. Namjera mi je da mi sljedeća godina bude posljednja i da mogu da igram turnire - rekao je Španac i potom dodao:

- Ne idem na ovaj na Rolan Garos. Neću igrati nekoliko mjeseci. Moja namjera je da mi 2024. bude posljednja godina. Moram da stavim tačku i ostavim po strani svoju sportsku karijeru. Pokušaću da regenerišem svoje tijelo. Neću da odredim datum povratka. Kada budem spreman, pokušaću da budem tamo.

nadal

FOTO: WILLIAM WEST / AFP / PROFIMEDIA

Rafa se nada da će učestvovati na Australijan openu sljedeće godine.

- Možda se vratim na kraju sezone za Dejvis kup, nadam se da ću igrati Australijan open sljedeće godine. Teške godine su iza mene, iako su pobjede to prikrivale. Sada nažalost, ne mogu da se takmičim na nivou koji mi je potreban, pa zato moram da stavim tačku na svoju sportsku karijeru. Pokušaću da regenerišem svoje tijelo. Neću da postavljam datum povratka. Kada bude spreman, pokušaću da bude - objasnio je proslavljeni teniser.

Podsjetimo, Nadal je doživio povredu u meču sa Mekenzijem Mekdonaldom u drugom kolu Australijan opena i od tada nije igrao.

Zanimljivo je da Rafa nikada u karijeri nije propustio Rolan Garos, a čuveni turnir osvojio je čak 14 puta, piše Kurir.

Ne propustite