Iskusne domaćice posipaju sada SO OKO KUĆE, a evo i zašto: RAZLOG ĆE VAS RASPAMETITI

Sve za dom
Iskusne domaćice posipaju sada SO OKO KUĆE, a evo i zašto: RAZLOG ĆE VAS RASPAMETITI
-

So nije samo glavni sastojak u kuhinji. Da li ste znali kako može da vam pomogne u svakodnevnom životu? Ovo je samo nekoliko primjera nevjerovatnih benefita ove namirnice:

1. So može da spriječi širenje mrava
– Mravi su prisutni na vratima, prozorima i neretko u špajzu. Želite li da ih uklonite, naravno? So je rešenje. Pospite malu količinu soli po područjima gdje ulaze mravi. A u domaćinstvu ćete smanjiti nivo vlage.

2. So je odlična kao prirodni materijal za poliranje srebra, bakra i bronze
– Svaki predmet u domaćinstvu zahtjeva čišćenje. Isto se događa sa ukrasima od bakra ili srebra. Ako su neobrađeni izgubiće svoju boju. Koristite so kako biste izbjegli ovaj problem. Efikasna i jednostavna, mešavina soli i jabukovog sirćeta je odlična za ove probleme. Jednostavno zaprljanu površinu obrišite kako bi se očistila prljavština.

3. Prirodno sredstvo za čišćenje kuće i automobilskih prozora
– Pomiješajte dvije kašike soli s mlakom vodom. Očistite prozore ovom mješavinom i eliminišite različite mrlje na njemu. Nakon ovoga vaš prozor će da dobije prirodan izgled, i to na duži period. Takođe, s istom mešavinom možete da očistite automobilska stakla.

4. Blistava sudopera
– Napravite smjesu od soli i tople vode i koristiti je na taj način da je nanesete direktno na sudoperu. Time ćete da smanjite neprijatan miris zahvaljujući soli.

5. Pomladite kožu
– Ako želite da pomladite kožu, to možete da učinite pomoću kupke sa solju. Pomiješajte so sa maslinovim ili uljem od lavande. Smjesom se namažite po tijelu, nakon toga pustite da odstoji nekoliko minuta. Isperite smjesu mlakom vodom kako biste uklonili prljavštinu. Vaša koža će da se pomladi zbog soli.

6. Vratite boju svojih zavjesa i tepiha
– Ukoliko želite da vam tepisi i zavese izgledaju kao da su novi – upotrebite so. Naime, napravite mješavinu sa velikom količinom soli. A nakon samo jednog pranja uslijediće zadivljujući rezultati. Uzmite krpu i ostavite je u koncentrisanoj slanoj vodi. Navedena mješavina može da ukloni čak i mrlje koje deterdženti nisu u stanju da uklone.

(Stil)

Ne propustite