OVA STVAR KOJU KORISTE ŽENE ČISTI ODVOD KAO LUDA: Već je imate kod kuće, odmah ISPROBAJTE

Sve za dom
OVA STVAR KOJU KORISTE ŽENE ČISTI ODVOD KAO LUDA: Već je imate kod kuće, odmah ISPROBAJTE
-

Stavite veću količinu u odvod, ulijte vruću vodu i ostavite 15 minuta prije ispiranja

Kosa je uzrok začepljenje kade u 90 posto slučajeva, iako su nekad u pitanju i masti i ulja, ali u kuhinji, češće nego u kupatilu. Međutim, ostaci sapuna takođe mogu da uzrokuju blokadu, koju treba otkloniti čim se uoči.

Postoji niz različitih načina za ciljano uklanjanje začepljenja, a najdjelotvornije je uz pomoć, ni manje ni više, nego kreme za depilaciju.

Jeftina depilaciona krema za uklanjanje dlačica čini čuda. Stavite veću količinu u odvod, ulijte vruću vodu i ostavite 15 minuta prije ispiranja. Otopiće sve dlake u cijevima.

1264893-screenshot-20220930-164525-ff

Obično krema za uklanjanje dlaka je nagriza, razgrađuje je i otapa. Međutim, ako postoji velika količina dlaka, ovaj trik možda neće uspjeti, pa biste trebalo da potražite drugu metodu, uključujući bijelo sirće i kristale sode.

Kristale sode ostavite u odvodu preko noći sa sirćetom i zatim ih prelijte kipućom vodom. Redovno uklanjanje dlaka iz odvoda može da pomogne u sprječavanju nakupljanja.

728657-kada-ff

Ako nijedna od spomenutih metoda ne pomogne, pokušajte sami da očistite odvod. Najprije pronađite cijev U profila, koja je prva ispod otvora za čep. Stavite kantu ispod i pažljivo odvrnite dio cijevi, to je uobičajeno područje koje se često začepljuje. Ako niste sigurni u to, angažujte stručnjaka kako biste izbjegli moguću štetu.

Ne propustite