STAVITE OVU STVAR NA DNO SAKSIJE: Desiće se pravo ČUDO, od sada ćete to stalno PONAVLJATI

Sve za dom
STAVITE OVU STVAR NA DNO SAKSIJE: Desiće se pravo ČUDO, od sada ćete to stalno PONAVLJATI
-

Da biste uživali u vašoj bašti, važno je da primijenite odgovarajuće netode za rascvjetavanje

Evo načina da vaše biljke budu dugovečne i cvjetaju kao lude. Postoje trikovi uz koje ćete moći da uživate u rascvjetanoj bašti ili terasi. Tajna leži u prostom triku.

Napravili ste oazu za cvjetanje, ali nešto vam cvijeće zabušava, nikako da se rascvjeta? Da biste uživali u vašoj bašti, važno je da primijenite odgovarajuće netode za rascvjetavanje

Već smo pisali o uzgajanju begonija i zašto one donose sreću, kao i kako da muškatle budu bujne i zdrave, a sada vam donosimo jedan trik uz koje vam cvijeće neće nikada uvenuti.

Većina ljudi u svojoj kuhinji sve više koristi filtere za kafu, a mnoge domaćice ne znaju da on može da vam pomogne prilikom sadnje i održavanja cvijeća.

Nije ih teško učiniti korisnim za biljke: prvi korak je stavljanje filtera za kafu na dno saksije za cvijeće. Treba ga staviti između zemlje i odvodnih otvora saksije – gde obično prolaze voda i prljavština. Kad to uradite, filter će propustiti vodu, a zadržati prljavštinu.

Zašto je to korisno? Vrlo često prljavština začepi otvore, a to sprečava prolazak viška vode, ali i protok vazduha. To može da uzrokuje propadanje korijena biljke i konačno i njeno uvenuće.

Vjerovatno ste čuli ili vidjeli kakvi se efekti postižu stavljanjem šljunka na dno saksije. To je ista ideja, ali filteri za kafu su jednostavniji, jeftiniji i zauzimaju manje prostora u saksijama. A to znači da u saksiji ima više zemlje – na čemu će vam biljke biti zahvalne, piše Opanak.rs.

Postoji još jedan trik za koji su filteri za kafu idealni. Budući da upijaju, zadržaće vlagu svaki put kad zalivate cvijeće. Neće biti previše vlage da korijen trune – nego taman koliko treba! Dakle, ako ćete koristiti filtere za kafu, nećete morati toliko često da zalivate biljku.

dbpnqn0vwaamna5

I za kraj – ali ne manje važno – filteri za kafu korisni su kad treba da presadite biljku. Zadržaće zemlju da se ne razmrvi okolo.

Ne propustite